CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 28, 2009

MIKI --> semoga keajaiban berlaku...........................

salam semua....blm pn smpt nk update kisah AIMI AISAR tiba2 dpt berita MIKI kemalangan.....menangis bila dpt tau...masih ingat kisah MIKI, LOGA, GEMUK, PIRATE, TOPENG???? MIKI ialah kucing yg paling kami sayang. kucing paling baik. kucing paling cantik. kucing paling aktif. tp kelmarin, MIKI jln mengheret kaki blkg nya dr tepi jln ke dpn pintu rumah dlm keadaan berdarah...MIKI dilanggar motor....QARMILA yg plg syg MIKI yg pertama jmpa MIKI dpn pintu....hbs seluar QARMILA berdarah masa dukung MIKI....kaki MIKI patah....testis MIKI pecah.....semua org sedih....masa diberitahu MIKI kemalangan terus airmata ni mengalir....takde sempadan dlm kasih syg ni...baik sesama manusia mahupun binatang.......

pagi2 td MAMA bawak MIKI sama ke sekolah...AMIRA pn teman..tlg jaga dlm kereta....MAMA bawak MIKI ke VET. tp malangnya xde doktor yg blh cek...melainkan MAMA tunggu smpai pukul 2.30pm baru doktor akan dtg...

pukul 3pm doktor smpai....MIKI diperiksa....dan yg lebih menyedihkan bila klinik xde kelengkapan yg cukup. nk X-RAY MIKI pn x blh...kna pg private yg sememangnya xde di jerantut....doc cuma dpt cek mengikut pengalaman n kepakaran aje...kaki MIKI, antara lutut ke bwh patah dua...slh 1 tulang yg pth dh hampir menembusi kulit MIKI.....cuma operation yg dpt elokkan keadaan....tp kos nya sgt tinggi....doktor kata di KUANTAN ada byk private VET yg blh buat tp kos nya dlm 1k ke atas.......hmm...........doktor cdg kn buat di UPM sbb blh dpt diskaun...tp dlm lingkungan 8-9 ratus jg laa.......hmm.............

doktor cek testical MIKI.....mmg injured...tp x tau seserius mna sbb x blh nk X-RAY...kalau dpt X-RAY doktor blh cek samada MIKI ada internal bleeding ke x....sbb dgn keadaan MIKI skrg, kalau btl ada internal bleeding, doktor cuma blh kata mgkin MIKI ada masa dlm 10 hari sj utk bertahan sblm MIKI mati secara perlahan2......mengalir airmata ni td masa mama bgtau apa keputusan doktor........cuma MIRACLE sj yg akan membantu MIKI utk SURVIVE.....sbb....doktor tu kata MIKI kucing yg baik....semangat dia utk hidup sgt kuat...dgn kaki yg pth terkulai MIKI msh cuba angkat kepala masa doktor periksa....mata MIKI da berubah warna pucat......gusi MIKI pn da x merah pudar tp da jd putih pucat.......xtau brapa lama lg MIKI dpt bertahan.................

masa MIKI eksiden, MIKI bru je genap setahun............setahun bersama kami............setahun menghiburkan kami..................walaupun MIKI hanya seekor kucing, tp MIKI tetap kami syg......selama ini, kucing la tempat kami bergurau dan menghiburkan hati.....................dlm perbezaan antara manusia dan haiwan doa tetap ada mengiringi kesihatan MIKI.......semoga MIKI terus bersemangat utk hidup....................................................tp, sekiranya mmg sudah ditakdirkan MIKI akan pergi juga dlm masa terdekat ni.............MIKI akan menjadi satu kenangan yg sgt baik dlm hidup kami sekeluarga..............................MIKI.........kuatkan semangat ok!!! semoga keajaiban akan berlaku...............................

Saturday, September 26, 2009

ALBUM AIMI AISAR





Aimi Aisar yg baru lahir


















Aimi - 3 hari

1 syawal bersama AIMI AISAR

kelahiran AIMI AISAR BT ALBAR





permata hati kami berdua

Friday, September 11, 2009

sebok nya laaa skrg.....


sebok nya ku skrg.... sebok dan sgt2 komited dgn MAGICSHAWL & MAGICRIBBONS ~~ 2 menda yg ku syg sgt skrg hehehe.... walopon perot da memboyot...jln pun mcm kekure...nk tido mcm dugong...nk bgn dr duduk mcm org tua...duduk mcm org kekenyangan.... tp ku masih MANTOPP gitu bab2 kerje hehehehhehe....

kerja giler2 hehehe sbb sgt bes online biz ni rupanya hehehehehhe..... yg pasti hasil kerja keras blh la nk bg mama babah duit blnja wt beli brg umah.... dpt la nk isi angpau raya adik2 ku (errr....yg layak dpt angpau thn ni ialah DIDIL je kot hahahaha....) eh x laa... gurau je...nk mengisi angpau utk adik2 ku QARMILA, YEN, AMIRA & DIDIL hehehehe....dan jg angpau utk mama bbh ---- INSYA'ALLAH :)

tp yg kelako nya....smpai lupa yg ku skrg tgh tunggu hari je nak bersalin....sebok sgt dgn biz....yg pasti...hrp2 semua nya slmt.... nk pantang btl2 supaya sehat cepat...blh smbung balik biz huhuhuhu....

utk anak ku dlm perut ~~~ bila mau kuar ye ????

Monday, August 31, 2009

bila ramadhan dtg lg.............

ALHAMDULILLAH..... dapat juga balik bercuti ke kg bersama keluarga walopon da sarat sgt ni... dpt juga luangkan masa seminggu dgn mama babah n adik2..

yg best... sempat juga siapkan kueh raya walopon saket pinggang dibuatnya... tenkiu utk suami yg sporting... utk adik2 yg sempat juga balik utk sama2 brpuasa... mmg seronok berada bersama keluarga sndiri.... semoga thn2 akan dtg dpt lg luangkan masa mcm ni...n semoga mama bbh terus sihat walafiat utk gembira brsama anak2......

yg pasti... balik kali ni sempat menjahit shawl ribbon utk customer hehee...smpat buat 5 jenis kueh raya... smpat update shawl baru kt blog... smpat pos order customer...smpat main FARMVILLE hahahaha...



pix sblm balik pg td.. yen balik ke penang, qarmila ke unisel
babah kt tepi... seronok dpt jumpa anak2



amek pix kngn dgn qarmila sblm bersalin hehehe


kueh raya jim carey kita org yg bru first time buat hahaha...tibai jela


Saturday, August 22, 2009

Sukses MagicShawl & MagicRibbons



Syukur Alhamdulillah yg x terhingga pd ALLAH, suami & keluarga atas pencapaian MagicShawl & MagicRibbons semalam (SABTU, 22 Ogos 2009 ~ 1 Ramadhan) stock baru printed shawl telah pn selamat dimasukkan dlm blog...dan alhamdulillah... dlm msa x smpai sehari MagicShawl dapat menjual 40 helai shawl :) syukur syukur.... rezeki bulan puasa :) dan skrg tgh pusing nk restock shawl baru pulak hehehe... pusing sbb da makin dkt due bersalin n takut KENA MARAH kalau didapati turun ke KL lg utk RESTOCK huhuhu

utk MagicaRibbons pulak ~~ mmg x disangka2... dr suka2 terus seronok dgn biz yg satu ni... dan yg pasti bukan aje ribbons yg cntik2.. tp buttons yg sgt comel dan imported pun ada juga.. sambutan mmg sgt baik... cuma kena usaha lbh lg utk kembangkan lg biz yg satu ni..

dlm seronok onlinebiz ni terus menerus berdoa semoga dijauhkan dr insan2 yg berhati busuk, ada hasad dengki, iri hati dan yg cemburu x tentu pasal... semoga pintu rezeki terus menerus di buka dan di lapang kn segala2 nya....

x sbr nk kembangkan lg biz ni n semoga impian mnjd kenyataan hehehe AMIN AMIN AMIN AMIN

Thursday, August 20, 2009

macam x percaya.....

seminggu ni mmg sgt memenatkan...sedar2 2x turun KL utk restock shawl n ribbons.... biz??? doing good. ALHAMDULILLAH.... stock da lama smpai tp msh x dpt nk upload... hadui.... bdn ni makin cepat penat... buat keje sket rehat nya lama jee hehehe.... ni da pukul 12.50am... bru selesai gulung riben yg baru restock smlm... terasa nk update blog jap.... lps ni snap some pix pastu edit2... n upload dlm blog... rasanya mcm x tido je mlm ni... sbb customer da tnya bila nk masuk new stock... sabar ye semua... tgn ku ada dua je ni haaa........... huhuhu...

lupa lak..tujuan update blog sbb nk bgtau kisah kat klinik td.... smpai je trus cek suhu utk H1N1... normal... amek no... dpt no.5.... timbang berat... err naik sket.. da cecah 69kg hehehe... cek urine.. pastu trus masuk bilik cek perot dgn cik misi... cik misi kata 'lg 2 minggu kalau xde mslh pape da blh bersalin la ye puan....' lalalalalala...... cuak kejap dgr... dlm kepala trus tingat kt magicshawl & magicribbons..... aduhai.... byk nya keje nk kena pulun b4 due.... bila dgr cik misi ckp mcm tu td... trus risau x smpat nk setel kn biz ni bg lega sket msa besalin n pantang....

hmm.... baby...dok lelok ye dlm perot mommy...kuar on time ye..bg mommy setelkan semua keje...kalau tak sian kt encik albar nk kena handle....pape pon... semoga semuanya selamat......k la..masa utk kerja semula....

sblm terlupa... nama baby da ada daaa...... hehehehhehehe.....

Thursday, August 13, 2009

baru nk cerita....

hehehe....baru sempat nak menulis hari ni... itu pun lps pk 2,3 kali...

Ahad--->09/08/09

ahad baru ni... lps je clas En Albar terus gerak ke KL :P hehehe.... tujuan nya... nk soping2 smbil dating2... smpai shah alam da kul seplo mlm gitu, trus round carik hotel nk tido... trus ke De Palma... cek in n tido... hehehehe....

De Palma Inn -- smpat amek pix msa cek out je


Isnin--->10/08/09

bgn pg solat subuh semua trus pack brg.... bekfas (hmm....xdela bes mana pon bekfas dia hihi... tp bedal jela sbb nti lapo.... ) cek out n Encik Albar trus mintak bgtau list tempat2 nk di ambush hari ni :D


big boss tgh tunggu lif hihi

ada pelamin kt lobby hotel hehehe

ibu mengandung mmg begini :P

mkn dan terus mkn

dr De Palma, trus ke Klang Bandar Di Raja :D ---> tujuan nya?? tgk jela pix kt bwh ni... ni tempat Encik Albar... so aku ikut kan aje.. jadik mem kena diam2 je... hehehe... lps round sana sini akhirnya jumpa kedai ni... pastu ada yg berkenan trus Encik Albar senyum meleret smpai telinga suke hati.... huhuhu :P lama gak la kena tunggu... dkt 2jam juga laa berkampung halaman kt kedai cina ni :) hehehe

yg memikat hati En Albar-->test dulu :P

pilih tayar pule....

kerje... kerje...

sebelum make over hehe

tu diaaa... hehehe

tadaaaaa............

ready to go...

setel je, Encik Albar kelihatan lebih bersemangat hehehe... apalagi... dgn suara yg lemah lembut, ku kata jom ke jusco bukit raja lak ye... hehehe zoooommmm..... smpai jek trus ke maternity department.. ku mahu cri selai suar preggy sbb suar yg ada da ketat... kalo la blh pakai kain batik je... save sket hehehe cari 3,4 brg pastu mkn2...

dr jusco trus ke SACC shah alam... episod mencari 'bedung moden' hehehe... tenkiu Pa&Ma... akhirnya berjaya juga membelinya walopon agak mahal rm40 huk3...


ni dia 'bedung moden' itu... tp dpt kaler pink hihi

pastu trus gerak ke seksyen 13 lak.. ku mahu beli set pantang kt leesa formula... kenapa leesa formula?? sbb ku mmg guna produk ni hehehe... sblm kawen hr tu pn ku buat rawatan spa kt sini hihihi... seb bek x tngu lama... dpt je brg trus zooommmmm gerak ke KL...

confinement set@leesa formula

tapi kiciwa sbb jln da mula jem.. nk smpai kn ke jorex je da amek masa kt sejam pd hal ada lg 1km je :( kiciwa sbb msa terbuang mcm tu jek.... smpai jorex da lesu sbb lama sgt jem.. trus lupa nk beli ribbon bp meter... lkertas list ribbon pon mcm x membantu je... sudahnya ku beli je pe yg ku rasa... da smpai kuantan baru kiciwa lagi skali hahahaha... bongek betol laaa.....

dr jorex trus ke Plaza GM yg hr tu sesat barat x jmpa... seb bek ku sudah study lokasi nya ktne... tenkiu wikimapia... sng jek rupanya.. tp yg lg bes ialah.. keta nek lif nk pg tmpat parking huhuhu... serupa mcm movie wawawawa..... sungguh teruja kami...


smpai GM tu da pukul bape da.. so kena bergerak pantas... oh lupa lak.. kami berdua pakai mask ye.. diulang.. pakai mask... demi kesihatan tubuh badan... baik bersedia :) alhamdulillah... hasil di GM sgt baik... walopon capek bangat, tp semangat ibu mengandung mmg hebat... cuma rasa mcm nk suro Encik Albar ikat tali je dr bdn ku ke pinggang dia huhuhu... x larat da nk melangkah... da dpt apa yg dicari trus gerak ke TTDI pulak...


muka gembira ibu mengandung

yeay!! tmpt ni mmg idaman sejak mengandung... akhirnya dpt juga pg walopon cuma branch je... FABULOUS MOM TTDI--->ku jejak juga akhirnya... dgn pembantu kedai yg sgt baik dan peramah.. rasa mcm nk duduk lelama jek... tp mcm biasa laa... Encik Albar da jeling2 sbb takut x smpat pg IKEA dia tu.. huhuhu.... smpat la beli nursing bra yg murah giler lps discount n brg lain... seb bek ku ahli FM so dpt la jugak point hr tu :) tenkiu FM... ku mau dtg lg nanti... teruja tgk brg baby especially poncho, nursing blouse n baby pouch... seb bek la ku tahan hati ni dr membeli... kalo x mesti ratos2 hbs kt FM jek.. pape pon.. ku suka FM... nti nk pg lg yeyeye!!!

dr FM trus ke IKEA yg kt dpn tu je.. tp msa da lwt... da kt kul 9mlm.. Encik Albar da mcm xde mood jek... isk isk isk... sian dia... kami singgah beli karipap feveret dgn biskut feveret je.. nk masuk dlm mmg x smpat da sbb nti lg lewat balik ke kuantan... minta maaf ye syg.. nti kita dtg KL kita pg IKEA yek... huhuhu.....

dr IKEA trus jmpa israr kt gombak... mkn2... trus gerak balik kuantan... alhamdulillah... lps stop 1,2 kali + mandi+ solat + tido... smpai la kuantan kul 4.15am huhuhu.. giles ngantok... yg penting semua selamat dibeli walopon list brg kt IKEA masih lg status HOLD hehehe

tenkiu pd Encik Albar yg sgt baik hati melayan isterinya utk mencari brg2... nti kita jenjalan lg ye.. selagi ku x beranak :P

x sabar.....

wawawawa.....hr ni tnpa dirancang pun ku mengorder SESUATU hehehe... ku belek2... ku buat kira2.. alhamdulillah trus anta email... dpt je invoice trus ku byr tnpa ragu2... yg pasti esok SESUATU itu akan berada dlm van POS EKSPRES hehehehehe.... akan ku tunggu dgn penuh kesabaran.... harap2 sabtu ni blh dpt laa.... yg pasti... SESUATU adalah sgt comel... ku harap ramai yg suka nanti... pape pun juga, wlaupun ku sudah 8bln peknen ku masih aktif hehehehe


Tuesday, August 11, 2009

nak sgt cerita ni.....



hi semua.... byk sgt mende nk cerita.. tp x smpat sgt skrg sbb terlalu sebok nk update new stock.. nk amek pix.. nk edit.. nk setel brg baby.. nk setel stock b4 deliver baby... hrp2 dpt masa utk post entry jenjalan bru ni :)

pape pon..jom tgk shawl baru jom...

Friday, August 7, 2009

SHAWL BARU DA SAMPAI...JOM BELI JOM!!




SALAM kepada semua yg baca blog ku ini.... akhirnya dlm kepayahan, dpt juga restock sket n tmbh koleksi shawls yg baru. Jom tgk pe yg ada utk stock kali ni okey!!... ada beberapa minggu je lagi sblm due, so nk kena keje lbh sket supaya nti msa besalin xde keje yg bertangguh :)

thanks pd yg terus menyokong... yg x sokong tu... errr... xpela, ikut korang la hehehehe.... selamat berhujung minggu n jom shopping brg baby jom hehehe :D

klik kt link bwh ni ye :)

Thursday, August 6, 2009

Episod : Minggu 33

hari ni 6 OGOS 2009, untuk kesekian kalinya aku ada temujanji dengan 'misi' kt klinik Jln Gambut.... pepagi da mandi, siap2... kul 7.30am da terpacak dpn pagar klinik... fuh... harap2 no. 1 la hr ni hehehe.... skali, masuk je dlm da ada 3,4 org rupanya.... ceh! x dpt lg rupanya... ltk buku pink kt meja pendaftaran... trus amek no.. yeay... no.5 kira awal la jugak kn... mata ngantuk sbb smlm tido lewat... hmm.... hari ni kena minum air gula yg x bes tu lg... kena amek darah.... lps tunggu setengah jam... 'misi' x ramai mcm slalu... eh nape la pulak lmbt dorg start hr ni.... slalu 7.45am da start daa... hmm.... kalo mula cpt... blh minum cpt, blh balik cpt....

hari ni, semua 'misi' pakai mask... hmm... ni semua sbb H1N1 yg da makin merebak... aku nk beli smlm tp lupa.. balik klinik kang beli laa... risau pulak bila Kuantan pun da start ada kes kematian smlm.....

dlm dok layan mata yg ngantok... sesambil telelap gak 4,5 saat.... tetibe 'misi' ckp hari ni ada ceramah sempena minggu penyusuan susu ibu wawawawawaaaaa.... ku sudah lama x dgr ceramah... bg ceramah slalu la kekekeke.... kalo ada ceramah... alamatnya... lmbt lg la ni kang...
kul 8.15am ceramah mula.... 'misi' bgtau kepentingan susu ibu.... brok brek brok brek.... ada kuiz lak... aku jawab je mcm aku sorg je dlm klinik tu.... mcm ckp sengsorg... x angkat tgn pon.. so x dpt la hadiah hehehe.... rugi lak x angkat tgn... x dpt nk eksen kt encik albar balik nti... isk isk isk... nyesal x angkat tgn jwb.....



hbs ceramah siri 1... 'misi' start panggil preggy mommies yg da lama tnggu... perot pon da lapa sbb smlm mkn awal.. punyala nk puasa supaya gula hari ni nti okey, n xde pblm... smpai turn.. mcm biasa timbang... hr ni berat 68.7kg hehehe 2 minggu lps 67.5kg... 'misi' kata okey... masuk toilet utk tet urine lak... pon 'misi' kata okey... amek buku pink ltk dlm LAB... tngu jap... pastu smpai turn.. amek darah.... seb bek x saket sgt... dr LAB trus ke LAB lg satu... 'misi' da standby dgn deretan gelas dgn air gula kaler pepel.... fuhhh.... hrp2 okey la hr ni.... duduk je... trus baca bismillah... glup glup glup....... maik aiiiiii.... mcm biasa... rasa yg x prnh berubah sket pon.... senak perot nk ngabih kan.... smbil layan poster kat dinding.. smbil goyang2 kaki.... aku minum smpai licin... siap tersedu lg kekekeke......

kuar je trus ltk buku dlm bilik 'misi' utk cek perot lak... smpai je turn trus masuk... 'misi' tnya itu ini.... trus baring... dia amek alat yg dgr jantung baby tu.... dia tekan sana sini nk rasa baby ktne... pastu bg dgr jantung baby... laju giler... mcm bunyi ketapi wau ekspres pon ada...... 'misi' kata jantung okey.. duduk balik pastu 'misi' soh start kira bp kali baby gerak mulai esok pg....

tepon encik alba, dia dtg amek... disebab kan perot lapa, aku ajak juga dia pg bekfas... takut jugak sbb tgh dlm proses cek gula kan... tp lapa sgt wehhh... aku kecek sket roti canai.. mkn sket ns lemak 2,3 sudu... minum air masak putih je... hrp2 x jejas kn la ujian gula hari ni... kalo x masak la aku lg 2 minggu masa amek result hehehehe..... xpe, kalo 'misi' kata gula tinggi, aku bgtau la hal yg sbnr, aku ngelat mkn masa break 2jam tu....

lps 2 jam, kul 10.30am pg klinik semula.. amek darah lagi... giler saket kali kedua ni... kejang2 kaki thn saket wuwuwuwuwu........ setel jek trus balik... singgah farmasi sekilau berkilau beli mask... 1 utk ku, 1 utk encik alba... hmm.... pape pon... bila ingt2 balik 'misi' ckp td... hati da start cuak balik sbb ni da masuk minggu 33... bp minggu je lg... huhuu.... brg baby pon byk lg yg xde... hrp2 semuanya ok la... doa doakn la ye :D


Tuesday, August 4, 2009

TAG dr FRANCE --> Mr Hamzah Hamsan


akhirnya, dpt gak masa ngadap TAG ni.. sorry la anjut sbb lama sgt amek masa nk buat hehehehe... thanks ye :D


Nama :
Siti Norhidayah Mohammad Tauhid

Nama Pangilan : Kak Long, Along, Yaya, Cici, Siti

Tarikh lahir : 22 Oktober 1981 (masih muda sbb bwh 30 an huhuhu :P )

tempat lahir : Hospital Kluang, Johor

Status : Isteri kepada Encik Albar Hamdan a.k.a Ghostrider hehehehe :P

Hobi : melancong (tp tah bila la dpt betol2 melancong sana sini... dan bila la duit nk jadik bertimbun2 nih huhu...), memasak mmg feveret ku :D, layan movie dgn Encik Albar, Online window shopping hehehe :P (sonok dpt tgk mcm2 products especially brg baby)

Makanan kegemaran : pape jek jnji ada smbal x pn ada pedas2 sket :D kalo plain jek, hmm... x marrii.....

Minuman kegemaran : limau ais & susu

Cita- cita : hmm..... mmg hasrat tu utk menjadi pensyarah.. hajat da termakbul pn tp, ada perkara lain yg dtg dan perlu diutamakan... so, skrg, aku ialah seorang surirumah tangga yg memiliki master kwang kwang kwang.... hmm... nk kena mtk elaun lbh sket dr Encik Albar ni hahaha :P

p/s pape pon, semoga magicshawl dpt terus bertahan walau apa pun dugaan yg dtg!!!!

pengalaman buruk : hmm....sbb nk siapkan tag ni cpt..so x blh nk ingt pe pengalaman buruk... nti da ingat, ku tulis la ye :P

Pengalaman manis : kenal Encik Albar, nikah dgn Encik Albar n skrg mengandungkn anak Encik Albar hehehehe :D (gua syg bangat sama looo......... :P )

Perkara yang disukai : bila dpt order dr customer hehehe...

Perkara yang tak disukai : bila customer buat taik... da order pastu x nk pulak brg tu.... waaaaaa mmg bikin aku hangin 1 hari..... yg penting!! YOU ARE BLACK LISTED!!!

adakah anda berpuas hati dengan apa yang anda ada? : alhamdulillah! puas hati... dan sdg berusaha utk terus berjaya dgn usaha sendiri dan semestinya restu dr suami dan mama babah :D

Harapan : nak hidup dgn baik, bahagia, dgn Encik Albar, anak2, dgn semua adik beradik, mama babah... smpai ke akhir hayat..... AMIN

** anjut, thanks ye TAG kak ct :D

Monday, August 3, 2009

baby pouch & baby sling VS stroller hehehe





apa komen tuan2 dan puan?
hmm.......... benda ni pon harga da ratos2 juga..
plg murah pon nk dekat seratos juga hehehe


Friday, July 31, 2009

kucing dalam hidup kami.....




Nama : GEMOK
Umur : lbh krg 2 thn lbh
Jantina : Betina
Asal : tak tahu dtg dr mana
Hobi : Tangkap cicak n makan cicak (yek!!)
Status : Ibu beranak 7 kot
Buah kegemaran : Durian

Sejarah GEMOK :
aku jumpa GEMOK masa dia kecik - besar tapak tgn.. dia terjatuh dlm lubang tunggul kayu... menjerit2 satu hari.. ingat kucing sape la... da ptg bru RESCUE si GEMOK ni.. masa memula bela GEMOK dia asek nyuruk bwh fridge je, apsal tah.. tp lelama bila da besar da x muat dia dok tepi fridge je hehehe knp GEMOK??? hmm... QARMILA kata nama tu smpena aku.. hmm... aku GEMOK kot masa tu hehehe... so nama dia pn GEMOK laa n GEMOK ni la yg gigit n cakar QARMILA hr tu hehehehe.... xtau la bp lama lg GEMOK akan bersama kami





Nama : MIKI
Umur : Oktober ni genap setahun
Jantina : Jantan Perasan
Asal : anak pd GEMOK
Bidan masa bersalin : AKU & QARMILA kekeke
Hobi : Tangkap cicak n makan cicak (yek!!) sama mcm mak dia
Status : masih bujang~x pndai mengorat kata mama :P
Buah kegemaran : Jagung rasanya...x ingt pulak

SEJARAH MIKI :
ni kucing kesayangan QARMILA... dikendong kehulu kehilir... MIKI itu... MIKI ini... semua nya cute je bila MIKI buat... OBSES dgn MIKI si QARMILA ni hehehe... tp MIKI ni mmg SWEET.. lahir masa hari raya thn lepas... da terus menjadi kucing kesayangan keluarga... suami ku pn suka MIKI.. kalau balik kg mmg cari MIKI.. tp MIKI da besar, pd aku, da x bes pon main dgn MIKI sbb dia da x manja n suka bergurau mcm dulu... hehehe pape pun, semoga MIKI terus mengiburkan kami sekeluarga GO MIKI GO!!!


Nama : PIRATE
Umur : lbh kurang MIKI
Jantina : Jantan Kesepian
Asal : anak pd TOPENG
(mtk maaf TOPENG x dpt di siarkan atas sbb2 tertentu hehe)
Hobi : melarikan diri.. x suka bergaul.. suka bersendirian layan perasaan
Status : bujang trang tang tang

SEJARAH PIRATE :
PIRATE ni plg susah nk pegang... kalau berhajat nk tgk dia pn rasanya susah... dia ni mcm menyewa je kt umah ni... kdg2 je nmpk... tp dlm liar2 dia tu, dia ni sama2 disayangi mcm MIKI.. mgkin sbb dia lbh krg MIKI... lupa lak... nape nama dia PIRATE? hehehe sbb tgk la muka dia tu.. mmg mcm PIRATE... suka terhendap2 kalo masuk umah.. mcm pencuri pn ada... kalau bernasib baik, dpt la tangkap dia... tp bdn dia keras semacam... so, nk bwk manja2 mmg x sesuai laa... sng citer kalo nmpk dia, x pyh la panggil2... xde pekdahnya.. mmg dia wt dek je


Nama : LOGA (nama sempena LOGANATHAN kumpulan ALLEYCAT tu)
sng citer sbb dia hitam hehehe
Umur : bru beberapa bulan
Asal : anak GEMOK yg keberapa tah
Hobi : Berlari2 anak... kdg2 lari laju2.. lompat sana sini...
tido atas console table mama
Status : Kanak2 RIBENA lagi hehe

SEJARAH LOGA :
LOGA ni aku suka jugak... sbb dia ni mcm pelik sket... lg pun dia kurus kelenking je hehehe.. kdg2 tgk mcm ORANG MINYAK pn ada huhuhu... tp dia ni NAKAL sgt.... bru td QARMILA sms bgtau mama da selamat buang dia... isk.. sedih btl la... sian LOGA.... x smpat jmpa dia balik nti... pape pn, tinggal gambar ni je utk kenang kenangan..... ni je gmbar yg aku smpat amek balik baru ni... utk LOGA... hidup bebaik kt tempat org okey... jmpa lg nti :(

p/s pastu rupanya, TOPENG pon kena buang juga... TOPENG 1 family mama buang huhuuhuu.... skrg kucing kt umah da makin kurang... bukan sj2 nk buang, tp sbb msg2 buat perangai buang air besar sana sini hehehe... mama babah pon x thn... ajar mcm mna pun mereka tu haiwan... nak x nk, dlm syg tu terpaksa la juga buang... babah slalu kata, buat baik dgn binatang..lbh2 lg yg tinggal dgn kita... siapa tahu, bila kita bg dia makan, dia pon mendoakan supaya kita dimurahkan lagi rezeki...... pape pun, utk TOPENG sefamily, jaga la diri baik2 kat tmpt baru... utk LOGA... walaupun sedih bila dpt tau kena buang, hrp2 LOGA blh survive smpai la tua.... jgn nakal2... hmm.... sbnr nya, bergenang air mata masa tulis entry ni sbb kita org semua syg kn kucing... dr dulu lg..................