CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 30, 2009

Yeay!!! Cuti Sekolah....Balik kampung jom :D

cuti sekolah dah bermula :D seronok sgt...dpt luang msa byk2 dgn hubby :D hari ni kami akan balik ke kg di Jerantut...excited sgt :D lps siap packing brg2, masuk brg dlm keta, kami pun gerak..tp hubby ajak pg East Coast Mall dulu beli sandal utk kita hehehe lupa pulak... Israr sepupu hubby pn ada sama. dia tumpang kami smpai temerloh sbb kereta dia ada di sana. jadi, hari ni bertiga + baby = berempat laa :D

dr East Coast Mall kami ke Mega Mall utk beli blouse kita...belek punya belek..pg fitting baju...akhirnya x jd sbb nmpk mcm x kena je dgn perut kita hehehe...so, cancel beli blouse...perot da lapa sgt..hubby ajak mkn nasi ayam madu hainan kt sekilau..patah balik la kami ni semula ke sana...mmg best (padahal blh kata kn hari2 mkn nasi ayam ni hehehe) lps mkn kami pn gerak ke jerantut...tp, smpai indramahkota tetiba teringat holder gps tertinggal kt umah....kad jemputan kawen Along Nazira pon tertinggal jugak isk isk isk.....langsung trus kami pth balik ke rumah amek 2 brg tu...

smpai jerantut da lwt juga...da 6.30ptg... singgah umah mak ndak kejap....layan rumah dia yg baru renovate hehehe lawo2....dr rumah mak ndak kami singgah TF jap beli brg...pastu isi myk n baru balik ke kg som :D smpai rumah da pukul 8.15mlm da...

perot lapo giler.....tnggu babah balik masjid..trus mkn dgn penuh selera nya..ayam smpai 4 ketul kita mkn hehe...mkn jagung rebus 2 bijik....mkn puding gula hangus yg mama buat...mmg best :D tenkiu mama :D

pastu lepak2 sembang2...seronok balik kg..thanks utk hubby sbb bwk kita balik kg bercuti dgn keluarga.....esok kami nk ke shah alam pula.........

Friday, May 29, 2009

Our Little Precious

Baby kami yg tersayang :D masa ni scan bulan April hr tu... bru 4 bulan masa ni... baby tgh dok 'kicking' n 'waving' tah apa la yg dia buat sbnr nya...tp yg best bila tgk my hubby tersenyum penuh bangga n terharu dgn little junior Albar inside my tummy...

hubby terdiam n tersenyum sorg2....doc trg kn mana kepala, mana badan, mana jantung...yg penting, ini zuriat kami bersama...hasil kasih sayang kami...harta kami dunia akhirat :D utk hubby, 'i sayang sgt pd u'

skrg baby da nk masuk 6 bulan....semoga baby sihat serta jauh dr sebarang penyakit...lahir dgn baik n selamat...ayah n ibu tunggu baby dgn penuh kasih sayang :D

7 bulan bersama

masa outdoor photo shoot kt 'Taman Gelora'

jalan2 beli goreng pisang kt Taman Gelora bru2 ni, tringat kenangan outdoor photo shoot msa mjlis kawen kami 7 bulan lps :D kejap je da msuk bulan ke 7 kami bersama :D alhamdulillah. baby pon da 6 bulan skrg... semoga perkahwinan kami ni terus bahagia hingga ke syurga nanti :D AMIN

Spagetti lagi....


hr tu, sekali lg kita terasa nk mkn spagetti....bgtau hubby..ajak dia beli brg2 nk msk segala...ingt nk order delivery pizza je...tp bila pk x byk pon dpt mkn nti trus cancel :D

beli brg2 kt Eng Hong hehe (first time pegi). esok nya trus kita msk spagetti...hubby n FIL mmg x gemar spagetti...so, cuma kita n MIL je laa yg mkn...

lps mkn, kita mkn lg...lg dan lg...smpai perot rasa ketat sgt isk isk isk......sudahnya kita dok diam jek kt kerusi tahan perot heheehehe....

bila da lama x msk rasa best je dpt pegang senduk balik....utk Qarmila adik kita yg tgh cuti kt kg tu...nti kita msk kn spagetti utk awk yek bila kita balik sna :D

My Beloved Hubby

Hubby yg ceria n disenangi anak muridnya :D

seronok sgt bebudak ni bila bergambar dgn Mr A

sekolah kesayangan hubby 'SK Bukit Kuantan'

my hubby waktu kt skolah hehe :D

pix yg paling comel hehe :D

hehehe...tu la dia my hubby :D very well known among the pupils by the name 'Mr A' ... hubby mengajar kt SK Bukit Kuantan, dr rumah ada la dlm 25minit kot...pnah pg pon skolah tu masa nk amek kertas exam budak yg hubby trtinggal, pg msa staf buat BBQ, pg masa tlg pendaftaran budak nk masuk skolah awal thn hr tu dgn pg masa sukan sekolah baru2 ni... skolah ni skolah kwsn kg laa..hubby sonok ngaja sini sbb x stress hehe ok la tu jnji dia happy..budak2 nya pon rapat sgt dgn hubby...tiap kali pg mesti dorg dtg kerumun...rupanya hubby ni glamour kt skolah...budak2 suka sgt kt dia..dia pun mesra dgn budak....

da msuk 7thn hubby ngaja kt skola ni...so far, xde lak dia cdg nk pindah keluar...dia selesa kt sini...hubby mengaja english year 2,3,4 kdg2 tu, yg klaka nya kita pnah dpt call dr hubby masa skolah...kita dok 'hello hello...' rupanya dia terdail hp dia yg dok senyap kt dlm poket suar dia...apa lg...kita pon dgr la sebijik2 apa yg dia ajar...kuat btl suara dia...siap suro budak2 senyap lg sbb budak2 aktif sgt agak ny....ehehhe :D dia balik skola,kita sj la tiru apa yg kita dgr tu...trus dia gelak besar...hahaha bukan sekali dia kantoi..da byk kali da pon...apa pun, semoga hubby terus mengaja dan menyumbang jasa pd anak2 bangsa :D walaupun kita da biasa dgn life cikgu cikgi ni kita happy sbb hubby memegang profession ni...alhamdulillah...semoga hubby terus berjaya dlm kerjaya n berjaya menamatkn PLK nya dlm TESL di UiTM :D insya'Allah, AMIN.

Thursday, May 28, 2009

Selamat Hari Guru



Selamat Hari Guru utk mama, babah, hubby, FIL n semua sedara mara yg menjadi guru... bila tlg hubby cari hadiah utk majlis hari guru skola dia, tringat kenangan msa jd GSTT kt SMK Temin, Jerantut... tringat kwn2 semua yg sgt baik ht :) belek2 pix, trjmpa
pix ni hehe msa ni pengetua tgh berucap kot kt dpn, Sir Rthuan pulak sebok snap pix... kita org pon tmpg posing skali :D

utk mei (kurung biru), dijah (kurung light pepel-skrg da masuk kpli dgr nya, alhamdulillah) n raja (kurung pepel) Selamat Hari Guru yek :D walaupun hanya GSTT korang ttp cikgu juga :) utk yg lain2, aishah yg cntik manis, ely, ct aminah (pn da masuk kpli dgr nya), nini, n hannah Happy Teacher's Day :D

Wednesday, May 27, 2009

The Nanny :D


tadaaaa..... ini lah sitcom yg paling kita suka dari zaman blaja smpai la skrg... 'The Nanny' mmg syok layan utk hilang kn bosan..smpai da kawen ni kita berjaga tgh mlm sbb nk tgk cite ni hehe :D smpai hubby kita dok kata 'suke sgt tgk si nanny ni' hehehe mmg pon suke.. even skrg pon tgh layan nanny...pd sape2 yg suke lyn sitcom ni msti stuju yg sitcom ni mmg spontaneous habis...selamba je dialog dia... teringat zaman blaja dulu slalu layan sitcom ni dgn my best friend Radie... kalau dia still layan sitcom ni walaupon da ulang beratus2 kali kita nk bgtau yg kita pon sama mcm tu jg...msh setia dgn nanny si Fran Fine :D

p/s skrg ni tgh episod 130 drpd 146 :D


Jom Heboh


ni msa JOM HEBOH kt kuantan bln April hr tu... first time pg JOM HEBOH walaupun sblm ni blh sgt kalo nk pergi (masa dok shalam dulu la)...tp sbb mls nk bersesak2 dgn org yg ramai mcm ulat...kali ni lain sket sbb pergi dgn hubby hehe so, org ramai mcm mna pon dia da pegang siap2 tkt hilang...masa ni baby da masuk 4 bulan...syok baby bila dgr sound system JOM HEBOH yg sgt best itu...siap vibrate perot ni di buat nya msa si elyana n sofaz menyanyi atas stage...pape pon, thn dpn blh pg lg, insya'Allah dgn baby pulak hehehe AMIN

Online preggy t-shirt

lately mmg keje kita lyn blog org smbil tgk2 kot ada brg yg berkenan.... tah cmne teringat balik kt satu website ni 'fabulous mom' yg ada 1 t-shirt preggy yg comel hehe trus kita log in, pk kejap 2,3 kali pastu trus setuju dgn diri sndiri utk beli t-shirt ni :D transfer payment kt maybank2u trus email fabulous mom utk confirm order.

tau2 je esok nya pin pin pin bunyi van courier hon tgh hari buta kt depan umah.... yeyeye....order smpai :D lps sign segala siap pakcik courier tu tnya nk pinjam superbike my hubby wt anto surat lg cepat kata dia hehehe lps van blah, trus lari2 itik dlm umah..masuk bilik, koyak2 kn parcel huhuhu... jeng3... tu dia, sgt sedap kain t-shirt preggy ni...cuma lengan dia pendek sket..so kena pakai 2 piece kalo nk bwk brjalan...x pon sarung cardigan jek....tetiba MIL jenguk kt pintu, hehehe kantoi pulak...trus kita tnjuk t-shirt yg dah pon tersarung kt bdn...sengih je dia tgk menantu dia yg sorg ni... :P

anyway, TQ fabulous mom...walaupun agak mahal rm49.90 + courier rm55 semua (walaupun da bg less dr rm59.90, kita msh rasa mhl...) yg pasti, kita da pon rasmi kn bju ni wiken lepas...jnjalan dgn hubby kt megamall...dan yg paling pasti org dok senyum2 smbil tgk kita hahaha siap ada yg dtg dkt belek bju kita n ingt kita wt sndiri kekeke pape jela :D

p/s sejak preggy, ini baju yg ke-4 kita beli..baju yg sblm ni beli kt online juga :D

Kena tinggal lagi.....

ni pix 2,3 minggu lps kalo x silap.. masa ni semua org xde...kita kena tinggal lg sorg2 kt umah hehe MIL n FIL pergi kenduri, petang nti bru balik... my hubby pulak pergi ride ke KL dgn kwn2 dia... smbil2 layan hindustan kt tv, perot da lapa.. nk masak malas pulak hehe (mmg jarang masak sejak preggy :P ) tiba2 trnmpak iklan pizza kt surat kbr hehehe :D apa lg trus masuk bilik, on latop, log in pizzahut.com trus order delivery....

so menu hr sabtu yg agak2 membosan kan tu hanyalah pizza small size ( 1 super supreme + 1 thai + spagetti ) ....mmg berselera... dr hr tu nk sgt mkn spagetti... smbil lyn hindustan n mkn2 tu smpat lg anta mms pix pizza ni kt qarmila (my sis yg slim shaddy mcm plywood kekeke) kononnya nk bg dia meleleh sket tgk menu kita hr tu...tp yg pasti, menu mama kt kg lg best, sambal sotong, pecal huhu bes nya... sudahnya, kita pulak yg meleleh dgr.... hindustan dah hbs, tp pizza x hbs pon... da kenyang sgt... hubby balik dr ride ptg tu, dia yg tlg mkn bg hbs hehe :D siap kata kesian kt wife dia sbb mkn pizza yg delivery je hr ni :P (tau xpe... )

p/s sbnr nya, ni la first time kita order pizza delivery hehehe...seb bek pandai :P

Tuesday, May 26, 2009

Pantai Batu Hitam

babah n didil yg tersayang

memang da lama x ke pantai... entah mcm mana masa mama babah nk anta kita balik ke kuantan hr tu didil mintak nk ke pantai hehehe :P sian dia... rasanya dlm adik beradik dia sorg je yg jrg dpt kuar jenjalan. x mcm kita org masa kecik2 dulu.. puas ke sana sini.. lps menjamu selera kt umah sekilau, kita pun mintak izin dgn hubby utk follow mama babah n didil ke Pantai Batu Hitam :D my hubby x dpt ikut sbb ada kawan dia dtg...cuma nti dia akan dtg kemudian utk bwk kita balik.

sampai2 je batu hitam... org mmg ramai la sbb hari minggu.. kita n mama lepak kt tembok je.. lg pun mama x sehat lg.. babah n didil trus tukar bju layan men air.. hehehe klaka, dorg just duduk dlm air yg cetek tu je... smbil tunggu ombak dtg baru la bsh segala :P

syok tgk dorg men air, kita pun amek la 3,4 keping gmbr buat kenang kenangan..happy je didil dgn babah...sblm balik lalu la pakcik jual aiskrim yg naik moto tu..kita org pekena aiskrim kon sorg satu.. siap dip dgn kcg hancur lg hehe... dlm kul 7.30pm gitu, hubby smpai.. lps slm2 mama babah pun gerak balik ke jerantut.. dorg smpai umah dlm pukul 12 mlm gitu.. semoga kami dpt jmpa lg luang kn masa mcm hr ni sama2 :D

p/s sian babah drive dlm kedaan x sehat lg..mama pulak lelah rupanya dlm perjalanan balik tu.. apa pun, dorg la mak ayah yg hebat.. semoga dorg selamat dunia akhirat. AMIN

Thursday, May 21, 2009

Kawen kawen dan kawen lagi

cuti sekolah makin dekat...posmen pon makin sebok..kejap2, pin pin anta surat..sudah nya...bg mengelakkan terlupa, kita tampal kad jemputan kawan2 kt dinding bilik hehehe...tampal sementara :D siap wat list lagi :P harap2 dapat la pergi semua2 tu....insya'Allah

bermula dgn majlis kat Palong 30 Mei ni, pastu esok nya Along Azira 31 mei kat Gombak..pastu 6 Jun majlis Faizal Sulong kawan masa sekolah pulak kt Beserah, 6 Jun tu jugak ada majlis doa selamat kat Jerantut, anak mak ndak 'Akmal', esok nya majlis bertunang 'Akmal' kt Temerloh..kami x dpt la pulak nk pegi sbb hari yg sama tu (7 Jun) ada 3,4 majlis yang kami kena pegi...terutamanya, majlis kawen 'Cikgu Akmal' dari SMK Temin yang berusaha dtg ke majlis kawen kami tahun lepas perlu la kami balas hehehehe (siap dtg dua2 majlis kami lg...tenkiu2 :D)

kemudian minggu akhir cuti sekolah tu pun ada majlis juga...satu di Bangi (majlis kawan hubby) dan satu lagi kat Jaya Gading, Kuantan (majlis pensyarah uitm ku dulu)...kalo xde aral kami pergi la mana2 yg sempat :)

apa pun 'Selamat Pengantin Baru' kepada semua yang bakal melangsung kan perkahwinan.. semoga berbahagia :)