CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 29, 2009

I Love My MagicShawl





MagicShawl da masuk minggu ke-3 ALHAMDULILLAH sangat2 sukses buat masa ni terima kasih pada yang menyokong hari2 berdoa semoga MagicShawl akan beri sesuatu yang tak pernah sesape terfikirkan selama ini...INSYA'ALLAH

pada yang ucapkan TAHNIAH, yang KAGUM hehehehe.... ini satu usaha yang memang x dijangka2.... paling istimewa untuk:

SUAMI TERSAYANG


~ALBAR HAMDAN~

TERIMA KASIH
sbb percaya & sentiasa beri galakan dan sokongan


yang sentiasa ada bersama dlm perut ni
'Albar Junior' ~ semuanya utk baby


Saturday, June 27, 2009

Rindu mama & babah




hehe...akhirnya, kita slmt smpai ke kg..kali ni balik sorg sbb hubby ada urusan di uitm.. kita smpai jerantut dr kuantan kul 6.20pm... nek bus transnasional... giler sengal bdn ni :( bas punya vibrate.. mak aiii... mmg saket pinggang segala....

pix tu pix smlm (27 jun 2009) ~~ msa tu tgh siap2 nk pg piknik YEAY!!!!!!!! akhirnya.. dpt gak pg piknik setelah sekian lama request :D pix piknik ada byk lg..tp ni je yg smpat upload... tgk la esok2 kita masuk kn lg pix piknik yg bes tu.... hr ni balik semula ke kuantan... bus kul 5pm... sayang... tunggu i balik ye... hehehehe... kangen sama suami ^_^


Wednesday, June 24, 2009

Update new stock :D


pagi2 bgn da ngadap screen ni :P bgn2 tido td da nmpak new stock dlm box atas lantai hehehehe.... rasa mcm penat sgt.. tp kena wt kerja la hari ni.. mau amek pix.. kasi edit pix... update new stock n upload dlm blog to magicshawl lovers n followers sabar ye :P hari ni kita try update dgn new collection AMIN AMIN AMIN

Puasa Ganti ke-2


hari ni 1 Rejab (24 jun 2009) smlm hubby tnya 'nk puasa x esok?' kita jwb 'tkmo la' sbb ingt nk folo dia ke KL pastu dia mcm berat je nk bwk kita sbb smlm bhgn bwh perut kt ari2 kita saket.. so dia nk kita rest je kt umah.. bila hubby da kata mcm tu kita pn ye kn jela tp sblm tido mlm td kita bgtau dia nk puasa laa, sbb sok 1 Rejab hubby trus kuar tapau burger utk kita...

kul 5am kita bgn sahur, cri burger dlm microwave yg hubby da siap simpan kn.. minum susu 1 gelas, air masak 1 gelas, makan sebiji burger.. alhamdulillah

lps anta hubby ke terminal bus, kita balik umah n smbung update blog... cuaca redup sbb smlm ujan lebat sgt, alhamdulillah lg sbb xde la nk rasa perit sgt puasa hr ni~insya'Allah.. hr ni tadek pape sgt yg dpt dibuat kepala dok ingat kt hubby... smbil2 tu sms dgn babah bgtau nk balik kg minggu ni~babah kata ok, sbb sabtu ni nk pg piknik kt tmpat biasa hehehe besnya...

kul 11am pg byr bil maxis kt jln beserah, MIL tlg anta ~ TQ mama.. hr ni xde urusan pos order shawl sbb msg2 tngu stok baru smpai... online bisnes setakat ni alhamdulillah~syukur pd ALLAH dlm msa seminggu kita dpt cover balik modal.. mintak2 Allah permudahkan rezeki kami lg slps ni terima kasih sgt2 pd yg support dgn magicshawl

dlm pukul 1 lbh gitu dgr bunyi hon poslaju~parcel new stok da smpai - alhamdulillah.... tp... parcel da x rupa parcel~parcel da habis rabak huhuhu encik posmen soh kita cek dulu kalau2 ada yg missing~seb bek semua cukup cuma da x rupa parcel jela~pape pun, thanks ye ika :)

sedar x sedar da nk masuk wktu berbuka, FIL ada belikan goreng pisang, pulut panggang n kuih sagu~TQ papa :) lps berbuka hubby called bgtau dia bru nk mkn mlm dgn israr kt Bt 8, Gombak lps mkn hubby akn anta israr balik kampus UIA, n hubby trus gerak balik ke kuantan - drive safely ok

so, hari ni selamat sudah berpuasa untuk siri mengganti puasa tahun lepas, ada lagi berbaki 8 hari, esok da kamis.. rasanya minggu depan jela smbung puasa ganti semula baby baik hr ni..walaupun asyek gerak je x mcm msa ganti puasa yg pertama kelmarin.. jap lg nk call hubby, tnya da gerak ke belum.. x sbr nk tngu hubby balik.. nk tgk new partner in our family n nk tnjuk stok baru shawl pd hubby :)



Monday, June 22, 2009

eh?....


ni apsal dok atas para-para sakura ni?hehehe
siap 'peace' lagi.. ekeke
sorry syg!!
terjumpa pix ni msa dok belek2 dlm album..
ni pix msa kat Kg Sentang, Chenor Pahang
kg sebelah mama hubby
masa ni kecoh yg ujan asek turun tu je..
risau kan banjir lg mcm hr tu so, ni la xtvt nya
MENAIKKAN SEGALA BRG YG ADA KE ATS PARA
+
+
+
kalo x,
alamatnya hanyut/penuh dgn selut la lps bnjir



xtvt menyimpan segala yg berharga..
hubby tlg aki simpan mesin jahit
steady tu....pakai kain pelikat jek wt keje hehehe
aki lak yg hensem2 pakai slack+t-shirt :P


hubby tngu kt atas
chu baby pas brg ikut tangga
kita?tlg tgk n amek pix je hehehe

haaa..... ni lg bes..
msa round kg kebanyakan org kg tgh sebok dok wt menda ni
gotong royong buat
sbg persediaan utk mengahadapi banjir
kot2 la bnjir kn :)
+
+
tp, alhamdulillah syukur,
x bnjir pon :)

ni pix msa on the way balik
hubby stop tepi sungai pahang tu ajak bergambor
hehehehe....
skali posing keras mcm nk berkawad jek
:P
2x tgk mcm budak skola pon ada
apsal daaaa......

last kita org lak yg posing..
ni first time kita balik kg hubby...
minggu lps makteh called ckp durian da gugur...
hehehe rasanya dlm msa trdekat ni akan balik lg la kot
sbb hubby 'durian lover' ehehehe

wait for us aki...
kita org nk serbu :)


Puasa Ganti I



Alhamdulillah...

Syukur pd ALLAH sbb dpt jg kita tamat kan puasa pd hari ni
itu pn dah lembik melepek da huhuhu
mcm puasa time bebudak dulu je rasanya...
mmg x larat....

baby pulak diam je dr subuh...
x gerak2 lgsg.. isk... sian baby.... lapa la tu..
pelik nape ibu dia x mkn pape..
tp smlm msa sblm tido da bgtau baby yg kita nk puasa sok..
dia respond.. tp apsal hr ni baby diam..
tu yg kita pelik..

dlm kul 3pm gitu msa kita pg bank bru rasa baby gerak
terus kita ckp dgn baby..
'sabar ye baby, ada 4 jam je lg.. nanti kita mkn bes2 ok!'

hubby senyum je kt sblh,
sbb muka kita mcm muka msa kita admitted kt ward dulu dia kata
hehehe... smpai mcm tu skali ke? :P

ptg ny kita tido je sbb bdn lesu sgt...
kita pesan cendol dgn hubby
so, maghrib td kita berbuka ala kadar je
sedap dpt cendol.. hehe thanks hubby

skrg baby x dok diam..
asek gerak je dr lps berbuka td hehehe
dia happy la tu ibu dia da x lembik2 daa

yg pasti ni bru hari pertama kita mengganti puasa
waaaaaaaaaaaa................
ada 9 hari lg :/
huk huk huk

td MIL tnya nk puasa lg ke sok...
hehehe kita geleng2 kata xmo laa...
sok lusa lak puasa smula.. sok nk mkn byk2
hehehhehehehee....


Sunday, June 21, 2009

Saturday, June 20, 2009

Happy Father's Day Babah






Selamat Hari Bapa utk BABAH yg TERSAYANG

itu la BABAH kita yg sgt hebat di dunia
dlm usia nya yg ke 53 thn BABAH terus menjadi BABAH yg terbaik utk kami semua

terlalu byk kenangan bersama BABAH
pengorbanan BABAH yg x pernah putus x kn kita lupa kn
kita pn da nk masuk 28 thn dan BABAH sntiasa memberi nasihat pd kita


kenangan yg terindah bila BABAH masuk ke bilik kita beberapa minit sblm kita dinikahkn
BABAH peluk kita dgn nada sebak tp terus memberi nasihat utk anak sulung ny ni
BABAH insan yg mulia..sgt baik..yg kita hormat smpai bila2

selama 27 thn BABAH membesarkan kita dgn penuh ksh syg
beri pendidikan pd kita..terus memberi dorongan pd kita
hingga kita berjaya menamatkan pendidikan kita ke peringkat Master
TERIMA KASIH BABAH

kita tahu dia berbangga dgn setiap pencapaian anak-anak nya
dan kita harap kita akan terus dpt membuatkan BABAH bangga

skrg kita da berjauhan dgn BABAH
sejak bergelar isteri kita sudah ada tanggungjawab baru
tp yg pasti kita sntiasa berhubung dgn BABAH
setiap hari...


byk suka duka yg dah kita lalui bersama
BABAH pndai simpan kepayahan dr anak-anak
tp kita tahu apa yg BABAH rasa jauh di sudut hatinya
setiap pengorbanan BABAH akan sntiasa kita kenang
x mgkin kita dpt membalasnya


untuk BABAH,
semoga BABAH akan terus dipanjangkan usia
sihat dan dijauhkan dr segala kepayahan dan kesempitan
semoga BABAH akan terus bahagia
bahagia bersama kami semua sbgai anak-anak BABAH

kak long sayang BABAH

HAPPY FATHER'S DAY





Wednesday, June 17, 2009

kenangan pertama....




ni pix lelama...saje upload utk kenang kenangan... masa ni, kita admitted sbb miscarriage.. pix tu masa kita bleeding teruk smpai x blh jln n kena dok atas wheel chair.. ni pix kali kedua warded.. sehari sblm tu da admitted gak sbb bleeding gak.. ni la kali pertama kita kena stay kt spital huhuhu mmg trauma.. x pnah2 dok wad skali da kawen kena masuk.... sebelah kita tu MIL yg setia menunggu n menjaga kita.. mama kita jauh kt kg.. pon tgh risau sbb anakanda dia dlm kesakitan...

masa ni kita menangis sbb saket nya teramat laa... satu bdn dia punya saket.. pinggang apatah lg... brg salah.. mengiring slh.. nk duduk lg la x dpt.. rasa mcm nk melorot je dr atas kerusi tu..... sudahnya ke spital gak... msa atas wheel chair tu kita da start x rasa saket sgt.. rupa2 nya.. kita da miscarriage msa tu.. x pasan sbb kita duduk... bila masuk wad je n doc nk cek... ms hubby tlg kita tukar pakaian pd pakaian spital... tetiba kita rasa mcm pns je meleleh dr atas ke bwh.... kita tnya hubby knp.. msa tu la hubby mcm panik kata "da jatuh sayang..." kita yg tgh berdiri msa tu pn tgk bwh atas lantai... mmg sah kita da keguguran... trus rsa nk pitam..nurse soh brg atas katil.. hubby kuar.. kita tatau apa yg hubby pk msa tu.. tp yg kita tau, kita nanges msa brg tu.. sedih sbb kita happy nk dpt baby, skali jd mcm tu....

lps doc cek semua kita tngal spital 2,3 hari... doc scan n confirm kita complete abortion.. so x pyh nk DNC.. kita lega sbb x pyh cuci.. n pengalaman stay kt wad mmg x bes... utk hubby yg setia jaga n dtg berulang alik setiap masa.. x kn kita lupakan...

kesedihan kita x lama sbb selang 3 minggu lps tu kita start morning sickness n doc scan, kita pregnant rupanya... yg pelik dan besarnya kuasa Allah masa tu ialah... baby kita da ada heart beat.. doc pelik.. kes kita mcm lain da pd dia sbb kita bru keguguran... mgkin da ketentuan Nya.. dan rezeki kami sekeluarga :D

n skrg kita da nk masuk 26 minggu... semoga semuanya selamat :)
AMIN


ni pix betapa sengsara nya kena cocok.... huhuhu... merata tgn kena cocok... siap air blocked x masuk n darah pulak yg kuar masuk dlm drip hehehe..... mmg saket :(


ni pix dgn hubby msa kita masuk wad lps dpt tau pregnant semula.. msa ni kita alahan teruk smpai 4 bulan hehehe... hasil nya? kita berenti keje heehehhehee....


my new preggy blouse


ni preggy blouse kita yg ke 5 hehehe

x byk pon beli sbb nti lps confinement bkn blh pakai sgt hehehe


blouse ni sweet sbb dia polka dot gitu..
kisah nk mendapatkan blouse ni agak pjg sbb memula da frust x dpt sbb da ada org booked... kalo ikut rules n regulation, booking dlm seminggu jek
tp cik kak ni giler lama book huhuhuhu...
smpai kita pon tensen sbb status polka dot yg masih kekal begitu dlm sebulan lamanya......
sudahnya, kita tnya btl2 tokey kedai 'ceera' btl ke cik kak tu nk beli..
kalo tanak, kita nak..hehehe
seb bek 'ceera' ni baik hati tolong kita...
akhirnya, kita dpt gak polka dot tu..

polka dot ni kita beli kt ceera.blogspot
musim membeli secara online hehehe.........
stakat ni polka dot tu kita x bwk jenjalan mana lg.....
tgk la nti kot2 hubby ajak jenjalan blh la try :)


Harus ku bangga pada diriku hehehe



syukur alhamdulillah....
perancangan selama 2 minggu akhirnya berjaya
dlm msa yg singkat kita bekerja keras utk
menghasilkan 'hobby' baru ni


kpd hubby yg x pnah putus bg bantuan dan dorongan
kpd mama babah, mama papa,
kpd ika@radiusite terutamanya
terima kasih byk2 ye

dan ini lah hasil nya...
walaupun masih byk yg kurang
tp,
bangga juga sbb dpt buat smpai tahap ni


masuk hari kedua pd hr ni,
semuanya berjalan dgn baik
cuma kita pnt sket sbb lama sgt duduk ngadap latop
dgn perut yg besar
jd, x brapa selesa sgt..


walau mcm mna pun....
semoga magicshawl dpt bertahan selama mungkin
kepada keluarga dan kwn2 yg menyokong magicshawl
TERIMA KASIH




Tuesday, June 16, 2009

baru perasan.......



baru perasan...rupanya kita je yg beria add dia dlm link kita
hehehehehe





25 minggu dan 5 hari

skrg da masuk minggu ke 25, 5 hari..
lagi 2 minggu genap 7 bulan preggy
hari ni baby x byk ragam sgt
mungkin dia tahu ibu dia tgh sebok dgn blog bisnes
hehehehe....
thank you baby!!

td kita timbang...
hmm..naik la sket..skrg da 64kg
berat b4 pregnant 62kg
hehehe...
kalo tgk, mmg bdn kita x naik mana pun..
perut pn xde la nk besar sgt
cuma mama kata perut kita mcm bulat n tajam kedepan
hihihihi...
puas da belek kt cermin, tp tah la...
nmpk cam bulat je
hehehehehe

ops!! ni bukan perot kita ye..hehe iklan je ni :P

2 minggu lg, ada appointment kt kinik jln gambut ni
nk inject utk kancing gigi utk kali kedua
pastu minum air gula yg sgt la bes tu
(wuuuuuuuuuuu...nape la kena minum lg smpai 2x :( skali je dah la....)

perot skrg ukur lilit nya....
hmm......
100cm hehehehe
hubby slalu gelak bila tgk perut kita
dia kata kecik jek
comel kekeke..
msti baby pon kecik je ni
:D

pape pon....x sbr rasanya nk pegang baby ni..
semoga baby sehat n selamat lahir nanti
AMIN

Monday, June 15, 2009

Sabar je lebih baik...


dlm happy dgn new projek kita ni
ada pulak yg x bes nya :(

tp xpe, Allah itu Maha Kaya
Dia lbh tahu dan faham apa yg kita maksudkan

yg penting kita jaga hubungan silaturrahim sesama kita

cuma satu je...
teguran sesama insan ni ada mcm2 cara...
terpulang pd individu itu bgaimana cara dia menerima


selain bertemu mata dan berbincang,
penulisan juga blh jd tempat utk kita menyampaikan
yg penting kita x hebah kan siapa yg kita mksud kn
dan,
ia blh jd iktibar dan panduan bukan sj pd empunya diri
tp juga pd insan lain yg perlu kn nasihat semasa membacanya :)

yg penting, ramai yg sokong kita..
kita pun berdoa la selalu...

tp,
bila niat kita di salah erti kan
itu da memburuk kn lg keadaan

bila ayat kita diputar belitkan
itu lg menyedihkan...

penulisan bukan satu kesalahan
semua org bebas menulis..
asal kan tak mendedahkan siapa itu sudah elok

yg penting,
kita sentiasa bertanya kbr ttg insan itu dr keluarganya..
kesedihan dia, juga menjadi kesedihan kita..

tp bila dikata kita mentertawakan musibah yg menimpa dirinya..
itu mmg sudah di luar jangkaan
krn kita sndiri da merasai apa yg menimpa dirinya

tp, xpe...
kita dah pun maaf kan


sekali lagi,
penulisan bukan satu kesalahan selagi ia x mencabul sesiapa
:)
menulis, mematangkan kita...
jd la insan yg matang dgn pengalaman yg kita perolehi
dlm seharian hidup kita

terima kasih pd yg menyokong
Allah lebih mengetahui setiap pelusuk hati hamba-Nya



Projek apa?


hehehehe...... smpai je Bukit Sekilau trus masuk bilik
atas katil ada 1 parcel besar
ada 1 parcel kecik POS LAJU
1 parcel kecik POS EKSPRES
hehehehhe

ALHAMDULILLAH
semuanya da slmt smpai.......

dan....

hari2 yg sebok bakal menjelma slps ini....
:D


Sehari sebelum hari yang sebok....



hari ni last day bercuti kt kg
pagi2 lg kita da siap packing segala...
dlm kul 9.30 gitu kita da gerak daa......
tp, nk ke Bangi dulu sbb ada wedding kwn baik hubby
so...
laluan hari ni mcmm biasa laa.....
jalan bengkang bengkok Damak-Benta :P
kita tido je sepjg perjalanan....
sbb mlm td kita sebok dgn projek surprise kita smpai kul 4am
hehheeheh...

smpai Raub je kita bgn, sbb hubby ajak bekfas roti canai
hubby nmpk penat.. dia soh kita drive msa tgh mkn roti canai tu..
tp, lps mkn kaki kita cramp lak..
so nk x nk hubby kna drive jg laa...
tp kita teman dia la.. sembang2..
kdg2, lelap gak hehehe....

smpai KL kita org round2 dulu...
tgk org sebok soping kt JLN TAR..
smpai Bangi da lwt da...
kul 3pm gitu kita org smpai....
siap singgah soping complex beli hadiah lg kekeke....
yg best nya, wedding ni dia wt kt Kompleks PKNS Bangi..
sesat jugak la kita org nk cri dewan nya..
mana x nya... kawen dlm kompleks beli belah huhuhu.....
sudah nya kita org follow je org yg pakai bju ala2 glamour gitu...
sbb, confirm dorg msti nk pg mjlis kawen..

lupa lak.. yg kawen ni nama dia 'ALBARR' juga hehehe...
dewan dia walopon x besar tp bes juga laa...
hubby sonok je sbb dpt jmpa kwn2 lama msa kecik2 dulu..
tema pengantin hr ni BIRU~lawoooo...
style makan pulak~berhidang huhuhu
mmg bes.. kita org amek table yg tadek org..
so lauk hidang tu kita org bedal berdua jela......
hehehehe...
mknan pon bes.. lagu2 pon bes juga...

lps mkn sembang2 jap dgn kwn2 hubby..
masing2 da ada anak..
hehehe kita je tgh bwk perot...
pastu, pengantin lmbai2 tgn ajak kita org bergambor kt pelamin
excited sgt bergambor smpai lupa nk amek gmbor guna hp kita org..
sudahnya... xde kngn dgn pengantin huk3...
msa turun nk pg parking tu jmpa banner ni kt tangga kompleks...
so, ini jela kenangan yg ada hehehe


dr Bangi kita org trus ke Gombak...
hubby ajak naik GENTING :D
hehehe bes2.. tmpt keramat ni
sbb ni tmpt first kita org jumpa :D
tp, sblm tu..
singgah PETRONAS GOMBAK sbb nk menapau BURGER KING
smbil2 tu kita pg tukar baju
sbb BAJU KURUNG RIAU yg kita pakai agak sempit dgn perot..
x selesa sgt daaa...

smpai GENTING da pukul 5pm


memula hubby ajak nek CABLE CAR dr GOHTONG
tp, dia takut lak sbb kita tgh preggy
hehehehe....
kita pun sbnr nya, da seram sejuk msa dia ajak tu
kekekeke..... naseb bek laaa x jd :P
cuaca ok.. sejuk dia pon bes jek....


hari ni parking jauh sket.. so exercise la kita org ptg tu...
kali akhir naik GENTING msa HONEYMOON November lepas...
hr ni seronok dia len mcm sket sbb... naik GENTING dgn baby dlm perot :)

kita org leka belek2 souvenier je hr ni...
hubby dpt beli 1 snow cap..
tah mcm mna dia berkenan sgt... hehehe
tp ok jg dia pakai sbb jarang nk dpt tgk dia tutup kepala dia walopon dgn cap


sblm balik, mcm biasa laa... kita org amek gmbr 2,3 keping kt tepi spider coaster tu

dr puncak, kita org terus ke GENTING SEMPAH utk solat jamak n mkn mlm
sblm gerak ke KUANTAN hubby tapau BUAH BERANGAN yg bes tu
tp, kali ni kita org test BUAH BERANGAN MADU pulak
mmg bes...


perjalanan hr ni mmg agak letih
tp cukup bes :D
thanks utk hubby :)
kita org smpai Bukit Sekilau kul 1.30am
itu pun lps berganti2 bwk kereta dgn hubby
dan
lps kita org tido sejam kt RnR TEMERLOH
hehehhehee


Sunday, June 14, 2009

Hari yang sebok.... HELP ME PLEASE.......


Hari ni hari akhir cuti sekolah.. bnyk nya menda nk buat..
nsb baik baju suar keje hubby da beres di gosok hr tu..
pg td sebok kemas bilik yg da lama di tinggal kan sejak balik kg..
bersih kan kipas kt dinding... ekzos fan kt ceiling... kipas yg berdiri.. yg duduk...
hbs semua dibersihkn.... hehehehehe

alih katil semua.. bersih kan lantai.. mop segala...
tanggal kan langsir.. basuh terus..
bersih kan tingkap..

huhuhuu... sungguh penat.. nk bongkok amek brg turun naik pn da mengah
hehehehe..... sudahnya, jd assistant je pd hubby...
baju semua da siap di basuh n jemur....
brg2 balik dr kg selama seminggu, semuanya da unpack... fuhh....lega.....
ptg nti blh concentrate dgn projek terbaru kita hehehe
jeng jeng jeng............

parcel pon da smpai.....
masa utk kerja kerja kerja :D


p/s ohh... pix x smpt upload lg.. nti akan di masuk kn kemudian ye :P


Saturday, June 13, 2009

Alhamdulillah.. Syukur :)


Alhamdulillah, terima kasih pada Allah.
Akhirnya 'introduction stock' da pon slmt smpai kt umah...
agak besar jugak bungkusan nya.. stok pun cntik2..
insya'Allah esok akan bermula la episod baru utk kita :D
kepada semua.. nanti kan ye :) hehehe
buat masa ni kena rahsia kan dulu :D


Thursday, June 11, 2009

Sagun@Sagong


buka fridge bhgn frozen trnampak benda ni... huhuhu
'sape la simpan mercun dlm fridge ni?'

isk isk isk... mesti didil ni... tp apasal simpan kt sini?
mcm xde tmpt len nk sorok...
tp.. sape yg jual mercun wktu skrg ni?
puasa pun lambat lg... musykil2...

kita pn amek la nk tgk mercun menda yg smpai kena simpan dlm fridge kekeke
hebat btl kaedah storage nya :P
skali.... da belek2, bukan mercun daaaa.....
rupa2 nya sagun@sagong hehehe...
ini mknan favourite msa skola rendah dulu ni... susah da nk jmpa skrg....


rupanya mama yg beli utk didil....
maju cra makcik ni packing sagun@sagong ni hehehe...
mati2 kita ingt mercun...
siap ada rambu ramba lg kt hujung sagun@sagong ni... kaler2 lg...
so hari ni, kita kudap sagun@sagong.. bes2... da lama x mkn..
bila dpt mkn smula tringat msa kecik2 dulu...
balik skola je msti beli sagun@sagong ni kt kedai 'pokde ali'
hehehe x pon beli kt kedai 'aki' dpn skola...

pd yg da lama x mkn sagun@sagong ni... jom mkn jom.. hehehe...
tp mkn pelan2... jgn gelojoh.. jgn bercakap msa mkn.. nti berterabor hehehe :P


p/s kalau mkn sagun@sagong ni msti smpai terdongak2 kepala sbb nk curah dlm mulut hehe :D


Marilah berjabat salam.....

Tiada manusia yang sempurna di bumi ALLAH ini.
Semua pasti lekat dgn khilaf masing2... begitu juga dgn kita..
melupakan setiap silap yg dilakukan oleh insan lain pd kita mungkin yg terbaik, tp, kalau dpt menjernihkan nya...
itu yg terbaik...




kepada semua...
kita mohon maaf kalau ada kesilapan yg kita dah lakukan selama ini..
kita hanya manusia biasa dan tidak salah memaafkan sesama kita :D




p/s hehehe satu lagi entry emo utk hr ni....


Wednesday, June 10, 2009

Saudara vs Kawan

Dunia skrg mmg pelik...
tp, manusia yg duduk dlm dunia ni yg lg pelik sbnr nya...

yg saudara dibuat lawan...
yg kawan dibuat lbh dr saudara.. hehehe....
entah laa... tp itu la hakikat kehidupan...

bila x tahu menilai yg mna betul dan salah...
bila terus terusan menyimpan marah dan dendam
sdg kn semua tu blh diselesaikan dgn cara paling cerdik kata org...
melain kan dia sememangnya x cerdik dan pandai sbb trlalu ikut hati
dan trlalu mndengar kata org lain...


kita hidup di dunia ni mmg x kn trlepas dr buat kesilapan...
dan setiap org perlu tahu mcm mna nk perbaiki diri dr terus buat silap...
tp, apa yg sbnr nya kita nk cerita kt sini ialah
bila kita sesama saudara sndiri bermusuh hnya krn org luar yg bergelar kawan...

silap nya bila kita trlalu mndengar hnya di sebelah pihak shj..
kita x peduli cerita dr pihak yg satu lg,
lbh2 lg bila kepercayan kpd kawan itu melebihi
dr kepercayaan pd saudara....



yg pelik nya bila yg mnjadi punca itu org lain,
tp kita pulak yg kena tempias nya...
manusia2...
begitu lah.. x matang bila buat keputusan...
kita elok menegur sapa, tp krn org lain kita pula yg jd mangsa nya...

bila difikir balik, kita x rugi pun kalau dia x nk tegur kita...

tp itu la..
bila memikirkan hubungan kekeluargaan yg kuat tu rasa sedih juga sbb di layan spt ini...


xpela... mgkin hati dia lain kot.. x mcm hati manusia biasa...
kalau dia nk terus dgn ego nya tu xpela..
kita mmg x rugi pape.. dia yg rugi sbb dia yg menjauhkan diri sesama saudara..
sekurang2 nya kita ni tnya la jg keadaan dia bila tau dia baru keguguran hehehe...
kita pn bukan la sesempurna mana tp
sekurang2 nya kita ada otak utk pk yg mna elok dan x elok..


jd, kita rasa mcm ni la...

kita tulis ni bukan nk mengaibkan sesiapa...

sbb kalau baca entry ni tp x rasa pape..
kira nya bukan utk korang la entry ni hehe..
tp kalau2 masa baca tu terasa pedih je..
agaknya mmg korang la org nya tu hehehe....
nasib la kan... sape suro buat mcm tu :P


kpd yg berkenaan...
kita da cuba utk menegur bila keadaan jd x btl..


tp kalau kpd yg berkenaan tu rasa dia tetap btl..
dan kawan yg dia puja sbg kawan baik nya itu sgt baik mcm malaikat xpela..
kita x blh nk ckp apa laa... dia tetap akan rasa dia betul juga...
lg pun dia bukan budak sekola rendah yg xtau nk pk yg mna btl n slh..
dia da beso pjg pn..
da kawen n da tau tngungjwb segala...


kalau kpd yg berkenaan tu terbaca...

kita nk mtk maaf la sbb trpksa tulis smpai mcm ni..
kita bkn dendam pape pun..
x lgsg sbb kita mmg x rugi pn bila dia mcm menjauhkan diri dr saudara dia sndiri...
cuma kita sedih sbb dia membesarkan kawan dia yg sorg tu
dr mndgr sebetul2 nya
apa yg benar...
smpai membuang saudara sndiri...
tepuk dada tnya la selera..


kalau mmg dia da x selera dgn hubungan kekeluargaan ni xpela....
terus kan la percaya dan melebihkan kawan dia yg sgt hebat tu...

oh lupa pulak..
selamat pengantin baru kpd kawan dia yg berkawen bru ni..
semoga mnjd isteri yg baik dan pndai mnjaga diri
dan tau menghormati org lain hehehe....


ok la... mls da nk tulis pasal ni..
kalo yg berkenaan x baca rugi jg kekeke....
kpd semua yg mengikuti blog kita...
entry kali ni agak beremosi hehe..
biasa la manusia mmg begitu...
mintak maaf pd semua yg x fhm dgn entry ni...
hehe k laa...
lps ni entry yg lbh bagus dr yg ini akan menyusul :D



Tuesday, June 9, 2009

Bubur Jagung yang best hehehe....


kenapa bubur jagung ni x nmpak mcm bubur jagung pon hehehe....
mungkin sebab jagung nya
da hbs tenggelam hehe...
ni 2nd time kita wt bubur jagung...
1st time da wt smlm...
tp lps wt je trus kuar pg ziarah wan n moyang... ingat balik nanti nk mkn la bubur tu...
rupanya, balik je rumah,
tinggal daun pandan je dlm periuk....
huk3... licin..


pagi td pegi kedai beli jagung lg.....
tadaaaa...... dpt lg separuh periuk bubur jagung....
kali ni kita wt banyak sket supaya semua dpt rasa...
cuma yg beza smlm buburnya kita ltk gula pasir biasa je.
tp hari ni kita ltk gula merah :D
lg bes kot hehehe


yg suka bubur jagung ni hubby kita..
dr hr tu dia mtk tp x smpat2 nk buat...
sementara cuti sekolah n rajin ni kita buat la utk dia....
pastu dia request nk popia inti kentang pulak hehe...
esok kita buat... n lusa nk buat karipap pusing lg :) ok la...
esok kita upload popia goreng pulak hehehehe spesel tau :D



24 minggu... 5 hari........


skrg selera makan makin tinggi...
kalau mkn nasi mesti bertambah aje... tp berat masih sama hehehe...
bagus juga sbb nti senang nk jaga badan semula lps confinement :P
lagi 3 bln je....
x sabar nk tunggu kelahiran Junior Albar :D
INSYA'ALLAH