CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 1, 2009

Bila da cuti sekolah.....

da lama x drive sejak pregnant :D

hari Ahad 31 may bru ni kita, hubby n qarmilla gerak ke KL. lps sarapan n tapau segala makanan yg ada utk bekalan kami pon gerak ke KL. hubby kata nk ikut Raub, so perjalanan mmg letih sket la sbb jln bengkang bengkok mcm ular kena palu....tp jln ni kita suka panggil 'jalan initial D' hehehehe....sbb mencabar cara pemanduan :D masa nk gerak tu, mama xde sbb da ke bandar ada tusyen... tngal babah , didil n amira je. sian tgk babah.... dia nmpk sedih lepas kn anak2 dia pegi... da xde kwn urut dia (qarmila).. kita trasa sebak masa kereta kuar je dr pg rumah... nti hjg minggu ni kita balik lg bercuti dgn babah n mama semua :D

mcm biasa kita org ikut jln kg yg exit nya di sekolah sains raub kt Tualang Padang... sblm exit tu, hubby da mula menguap.. mengantuk la tu hehehe....ni sape yg tido lmbt buat karipap pusing smlm? hehehe...sian kn hubby kita pn offer kn diri utk gnti tmpt dia utk drive. hubby ok je. trus dia stop tepi jln n kami tukar driver. adik kita 'qarmilla' kt blkg da tegolek tido...

kita da lama x drive sejak pregnant..lg pun kereta xde nk di bwk n xde nk kemana2 sgt..so, bila dpt pegang stering n kaki dpt tekan clutch, minyak n brake rasa lain jek..hehehe hubby kt sblh da terlentok tido. sian dia..kita pon drive smpai la ke bentong. stop kejap kt masjid bentong sbb nk ke bilik air.balik ke kereta hubby da amek tmpt driver.dia kata dia nk drive.kita bru nk smbung driving....bru nk layan hi-way karak huhuhu x kesampaian.....so, jd co-pilot jela.

smpai je tol gombak tngu sepupu hubby 'israr' sbb nk bg dia file game 'euro truck' yg dorg dok giler sgt main skrg hehehe dr tol gombak trus ke petronas batu caves. tngu adik kita 'aqmal' sbb 'qarmilla' akan naik dgn dia balik ke UNISEL. dlm masa menunggu tu smpat la kita n hubby nap...dpt tido kejap pun da ok, fresh la sket nk meneruskn perjalanan...



kami di majlis perkahwinan 'Along Azira n Amran'

lps qarmilla n aqmal gerak, kami trus ke Kg Bahtera utk ke majlis perkahwinan Along Azira. dlm pukul 2pm la kami smpai ke majlis... cuaca mmg panas terik... smpai saket kepala dibuatnya... org mmg ramai.. sesak.. berhimpit2 jg la nk smpai kn ke tmpt mkn hehehe pengantin hr ni 2 pasang.. along azira dgn adik lelaki dia..tu yg ramai sgt tu... masa kami tgh mkn pengantin tgh bersanding... naseb baik dpt meja mkn dkt pintu umah... kiranya, bila pengantin kuar je umah nk ke meja mkn lalu tepi meja kami... msa pengantin kuar, trus kita pegang tgn along hehhehe... senyum je dia nmpak kita dtg... bkn apa, takut da ramai sgt org n x dpt nk jmpa dia nti...

lauk agak best.. ada gulai nangka, ada ikan keli goreng sambal, ada umbut huhuhu x tahan.... baby pon kicking je dr td... da lapo sgt la tu... apa lg... mkn besar ptg tu.... smbil mkn smbil tgk pengantin mkn...teringat kita 7 bln yg lps...masa majlis kawen kita...mmg seronok bila kenduri kawen ni....

satu2 nya gmbr yg ada dgn Along n suami :D

lps mkn, kita mtk hubby amek kn pix kita dgn pengantin... pix x brapa cntik tp xpe, ada bukti n kenang kenangan yg kita dtg mjlis along :D along ni kita rapat dgn dia masa sama2 sambung master kt uitm... sama2 bersusah payah blaja dr sem 1 smpai sem 5... konvo pon sama2 thn lps bulan november... dia baik sgt... slalu kita lepak kt ofis dia wt asgnment.. kdg2 kami tido je kt ofis dia tu sbb nk siap kn asgment... dan dia juga antara kwn yg awal kenal dgn suami kita :D

kita doa kn semoga along bahagia bersama suami. semoga rumah tangga along sentiasa dlm peliharaan Allah.

0 comments: