CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, June 17, 2009

kenangan pertama....




ni pix lelama...saje upload utk kenang kenangan... masa ni, kita admitted sbb miscarriage.. pix tu masa kita bleeding teruk smpai x blh jln n kena dok atas wheel chair.. ni pix kali kedua warded.. sehari sblm tu da admitted gak sbb bleeding gak.. ni la kali pertama kita kena stay kt spital huhuhu mmg trauma.. x pnah2 dok wad skali da kawen kena masuk.... sebelah kita tu MIL yg setia menunggu n menjaga kita.. mama kita jauh kt kg.. pon tgh risau sbb anakanda dia dlm kesakitan...

masa ni kita menangis sbb saket nya teramat laa... satu bdn dia punya saket.. pinggang apatah lg... brg salah.. mengiring slh.. nk duduk lg la x dpt.. rasa mcm nk melorot je dr atas kerusi tu..... sudahnya ke spital gak... msa atas wheel chair tu kita da start x rasa saket sgt.. rupa2 nya.. kita da miscarriage msa tu.. x pasan sbb kita duduk... bila masuk wad je n doc nk cek... ms hubby tlg kita tukar pakaian pd pakaian spital... tetiba kita rasa mcm pns je meleleh dr atas ke bwh.... kita tnya hubby knp.. msa tu la hubby mcm panik kata "da jatuh sayang..." kita yg tgh berdiri msa tu pn tgk bwh atas lantai... mmg sah kita da keguguran... trus rsa nk pitam..nurse soh brg atas katil.. hubby kuar.. kita tatau apa yg hubby pk msa tu.. tp yg kita tau, kita nanges msa brg tu.. sedih sbb kita happy nk dpt baby, skali jd mcm tu....

lps doc cek semua kita tngal spital 2,3 hari... doc scan n confirm kita complete abortion.. so x pyh nk DNC.. kita lega sbb x pyh cuci.. n pengalaman stay kt wad mmg x bes... utk hubby yg setia jaga n dtg berulang alik setiap masa.. x kn kita lupakan...

kesedihan kita x lama sbb selang 3 minggu lps tu kita start morning sickness n doc scan, kita pregnant rupanya... yg pelik dan besarnya kuasa Allah masa tu ialah... baby kita da ada heart beat.. doc pelik.. kes kita mcm lain da pd dia sbb kita bru keguguran... mgkin da ketentuan Nya.. dan rezeki kami sekeluarga :D

n skrg kita da nk masuk 26 minggu... semoga semuanya selamat :)
AMIN


ni pix betapa sengsara nya kena cocok.... huhuhu... merata tgn kena cocok... siap air blocked x masuk n darah pulak yg kuar masuk dlm drip hehehe..... mmg saket :(


ni pix dgn hubby msa kita masuk wad lps dpt tau pregnant semula.. msa ni kita alahan teruk smpai 4 bulan hehehe... hasil nya? kita berenti keje heehehhehee....


4 comments:

jiwajasa said...

hehe..
bagus la dah ada pengalaman kat spital..
masa mok rol dulu pun mmg penah skali gi kat low risk tu.. kul 4 pagi..!
tup-tup false alarm..

akhirnya, kena amik cuti sbb penat berjaga. not false! hehe...

liza said...

kak long sama lerr kiter nk kene minum air gula lg nih...... x best btul.sy sampai muntah atas moto. nasib masa tu dh selesai suma...nih nk kene minum lg 10jul ish ish.....n scan tgk uri harap2 dh naik atas coz kiter prob uri kt bawah nih... hrp2 ok lah..... kiter poon sama msk spital 4x coz msickness teruk 3rd admitted dpt tyroid lak.. nasib skang tyroid dh xder mayb sbb teruk sgt msickness kot. gud luck 4 both of us

yaya said...

pokrol.....heheehehe pengalaman berharga seorang isteri ni...

yaya said...

liza....hehe thanks visit my blog..hr tu masuk wad smpai 30 botol air masuk :( mmg seksa..sama2 la kita ye :) ni nk repeat air gula 2july..saya minum dulu la nmpk gayanya hehhehe :P eh,xmo beli tudung ke? kekekek