CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, July 2, 2009

Bukan Salah Aku Mengandung.........


tajuk entry da mcm drama...hehee...sbnrnya, mcm malas je nk update citer..sbb nape tah column post ni jadik cenggini..tadek tmpt paragraph segala..saket hati betol laaa...aku ke yg menyumbang pd kecacatan ni???iskk....geram nya laaa.....

pape pun...nk citer gak la... hr ni td kena cek up baby..mcm biasala..monthly cek up.. lps mekap2 sket (huhuhu..nk jmpa misi dgn doktor pn nk lelawa gak ke??---> x kesah la..jnji alat mekap tu di guna, kalo x..tah bila nya nk hbs...kekeke)

hubby tinggal kan keta supaya kita blh pg kinik sndiri hr ni..biasa2 pg dgn hubby, tp hr ni appointment nya pagi kul 8am.. so kena pg sndiri laa... smpai kinik jalan gambut tu kul 7.50am gitu..org da ramai..amek no.. dpt la no.15 yeyeye!!! hr tu no 35 la...54 laa.... huhuhuhu... berjaya jugak menduduki carta 20 hits :P

tunggu punya tunggu smpai turn.. lps timbang.. cek urine.. masuk jmpa nurse..

adik nurse : akak, (hehe pngil ku akak, sbb kt tag dia lahir tahun 1985) ni kenapa banyak sangat naik berat ni?

bukan slh ibu mengandung : hehehe (gelak dulu, nk cover...) yeke..saya rasa biasa je

adik nurse : ni baru bulan lps dtg timbang 63kg ni da naik 67kg pulak...jap ye sy kira... (smbil dia kira tah apa tah, ku sms hubby bgtau apa yg brlaku :P )

adik nurse : haaaa.... byk sgt naik ni kak.. patut nya naik 0.5kg je (perrrhhhh...tu bkn berat namanya dik...isk....ku da rasa x bes...)



bukan salah ibu mengandung : byk sgt eh?? hmm... bukan apa sy mmg selera sgt kebelakangan ni..kalo mkn tu smpai 3x tmbh.. (smbil jari picit2 keypad hp report lg pd hubby---->mcm x nyempat je nk citer balik nti hehehe)

adik nurse : hmm...jom timbang skali lg..btl ke x ye..

(kuar bilik...pg timbang semula..hehe mmg sohih 67kg...)

adik nurse : mcm ni la.. sy refer akak pd doctor ye..biar dia pulak bg nasehat percuma (hehehe.. ayat last ni ku tmbh je...)

bukan salah ibu mengandung : haaa... yela..


adik nurse : tp skrg akak kena pg amek darah dulu kt lab 8 pastu akak pg minum air gula perisa anggor kt bilik no.12 ye..pastu akak masuk sini semula..sy nk cek perot..pastu kita inject kancing gigi kt akak...pastu akak jmpa doc, pastu da cukup 2 jam, akak pg lab 8 semula utk amek darah lg..pastu sebab akak da lebih sgt berat ni, akak kena dtg semula minggu dpn utk timbang je...pastu minggu lagi satu pun kena stg gak..sy nk cek perot lg skali...ok dah.. tu je ye..pastu akak boleh la balik pg memana jenjalan...

heheheheehehe.... mcm tu la serba sket citer hr ni...yg pasti ku kena minum air gula...bapok la nye beso gelas kinik sini guna...msa 1st time minum dulu guna gelas kecik sket..yg ni mcm nk pegi lepak2 yamcha kt mamak gelas dia..hadoilaaa....dgn penuh semangat waja jati diri ku minum smpai jilat2 bibir konon nk tnjuk yg ku x heran pon minum air gula byk tu kekekekkekekekek.....

masa nk amek darah tu ku tnya akak lab tu

bukan salah ibu mengandung : err... hr ni amek darah yg banyak ke yang sket??

akak lab 8 : hr ni sbb nk minum air gula so kena amek drh yg byk

ku punya muka da kerut2... ni mmg fobia...

bukan salah ibu mengandung : alahai... yeke? errr... amek laa...

lps kerut2 3,4 kali, setel...

pastu inject kancing gigi, kbtln bilik sblh nurse tgh sebok nk inject sorg budak cina ni..hehhee

nurse bilik sebelah : okey, mak tolong pegang anak ye..

pastu diam je... tetiba dgr budak tu jerit2 n nanges

budak cina yang kesian : wa puyau...wa puyau....wa puyaaaaauuuuuu (huhu ku hentam je ejaan..jnji semua reti baca hihihi )

sian budak tu...saket la tu...hehehe pastu adik nurse td masuk bwk jarum nk cucuk ku pulak wawawawawaaaaa..............tringat cucuk yg pertama dulu..ku derita selama 5 hari..siap nanges2 lagi sbb ada 1 mlm tu ku x blh tido tgn ku saket sgt....hubby smpai nk bwk pg emergency unit (hahaha...yeye je nk bwk....)

lps kerut2 jugak thn saket..adik nurse da slmt cucuk tgn ku... pastu ku masuk bilik doctor....mls la nk citer pe doctor sembang sbb lbh kurang sama je dgn apa yg adik nurse bebel td...


siap tu semua ku lepak dlm keta smbil tngu wktu utk result air gula...dlm keta ku amek gambar sini sana...pastu ku tertido hehe... masa amek result tu akak lab 8 tu amek darah ku lg..kali ni dia cucuk 2x sbb kali pertama x brjaya..huhu saket2...



pastu ku pun balik..minggu dpn dtg lg..tp ku kena pastikan berat ku maintain hehehe..kalo x kena dgr ceramah free lg......


kesimpulan nya, ku kena kurang kn mkn....



4 comments:

puan punyer said...

hohoho........ sy poon penah kene naik berat mendadak dlm 3kg kot.. mmg kene motivasi percuma wakakak... tp nasib x suh dtg next week tu.... nk tau sbb dier sbb maser tu br lps msickness so yg selera mkn nasi lemak kt kedai R**lah tetiap pg lak tu ha apa lg dgn jayanya brtku naik hahah... biler stopkan mkn nasi lemak ari2 brlah okess... alahai nk minum air gula minggu dpn waaaaaaaaaaaaaaaaa jgnlah muntah lg

Yaya said...

hahahaha...tau xpe..ni sbb moningsiknes la...skrg bru nk melantak mkn mcm...bdn nmpk biasa je..tadek la besar pon..lengan pn cikeding lg..tp bole berat..mls btl nk pg minggu dpn n minggu lg 1...alahai.....smlm air gula dia giler besar gelas..tp seb bek dia tarok perisa anggor..yg first dulu plain mcm tu je..lagi hampeh...huhuhuhu....

puan punyer said...

anggurrrrrrr.. baiknya hati........ kt cni xtau lerr ari tuh plain... aperlag muntah berterabur atas motor........ tolonnnnn

Ezlin said...

haha.. rasakan ibu ngandung!! well, teringin gak nk tgk ropa u skang.. memang boring g cek up kat kinik gomen nih. tp 1st baby eolk le pgi kot2 ada mslh sok2 senang..
macam beh lak dgr citer org ngandong ni.. hmmm....