CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, June 24, 2009

Puasa Ganti ke-2


hari ni 1 Rejab (24 jun 2009) smlm hubby tnya 'nk puasa x esok?' kita jwb 'tkmo la' sbb ingt nk folo dia ke KL pastu dia mcm berat je nk bwk kita sbb smlm bhgn bwh perut kt ari2 kita saket.. so dia nk kita rest je kt umah.. bila hubby da kata mcm tu kita pn ye kn jela tp sblm tido mlm td kita bgtau dia nk puasa laa, sbb sok 1 Rejab hubby trus kuar tapau burger utk kita...

kul 5am kita bgn sahur, cri burger dlm microwave yg hubby da siap simpan kn.. minum susu 1 gelas, air masak 1 gelas, makan sebiji burger.. alhamdulillah

lps anta hubby ke terminal bus, kita balik umah n smbung update blog... cuaca redup sbb smlm ujan lebat sgt, alhamdulillah lg sbb xde la nk rasa perit sgt puasa hr ni~insya'Allah.. hr ni tadek pape sgt yg dpt dibuat kepala dok ingat kt hubby... smbil2 tu sms dgn babah bgtau nk balik kg minggu ni~babah kata ok, sbb sabtu ni nk pg piknik kt tmpat biasa hehehe besnya...

kul 11am pg byr bil maxis kt jln beserah, MIL tlg anta ~ TQ mama.. hr ni xde urusan pos order shawl sbb msg2 tngu stok baru smpai... online bisnes setakat ni alhamdulillah~syukur pd ALLAH dlm msa seminggu kita dpt cover balik modal.. mintak2 Allah permudahkan rezeki kami lg slps ni terima kasih sgt2 pd yg support dgn magicshawl

dlm pukul 1 lbh gitu dgr bunyi hon poslaju~parcel new stok da smpai - alhamdulillah.... tp... parcel da x rupa parcel~parcel da habis rabak huhuhu encik posmen soh kita cek dulu kalau2 ada yg missing~seb bek semua cukup cuma da x rupa parcel jela~pape pun, thanks ye ika :)

sedar x sedar da nk masuk wktu berbuka, FIL ada belikan goreng pisang, pulut panggang n kuih sagu~TQ papa :) lps berbuka hubby called bgtau dia bru nk mkn mlm dgn israr kt Bt 8, Gombak lps mkn hubby akn anta israr balik kampus UIA, n hubby trus gerak balik ke kuantan - drive safely ok

so, hari ni selamat sudah berpuasa untuk siri mengganti puasa tahun lepas, ada lagi berbaki 8 hari, esok da kamis.. rasanya minggu depan jela smbung puasa ganti semula baby baik hr ni..walaupun asyek gerak je x mcm msa ganti puasa yg pertama kelmarin.. jap lg nk call hubby, tnya da gerak ke belum.. x sbr nk tngu hubby balik.. nk tgk new partner in our family n nk tnjuk stok baru shawl pd hubby :)



2 comments:

♥chentaMAYA™ said...

selamat berp0se!~

yaya said...

thank you chentamaya :) sdg berusaha mengganti puasa sblm perut semakin membesar n lg penat nti...