CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 15, 2009

Sabar je lebih baik...


dlm happy dgn new projek kita ni
ada pulak yg x bes nya :(

tp xpe, Allah itu Maha Kaya
Dia lbh tahu dan faham apa yg kita maksudkan

yg penting kita jaga hubungan silaturrahim sesama kita

cuma satu je...
teguran sesama insan ni ada mcm2 cara...
terpulang pd individu itu bgaimana cara dia menerima


selain bertemu mata dan berbincang,
penulisan juga blh jd tempat utk kita menyampaikan
yg penting kita x hebah kan siapa yg kita mksud kn
dan,
ia blh jd iktibar dan panduan bukan sj pd empunya diri
tp juga pd insan lain yg perlu kn nasihat semasa membacanya :)

yg penting, ramai yg sokong kita..
kita pun berdoa la selalu...

tp,
bila niat kita di salah erti kan
itu da memburuk kn lg keadaan

bila ayat kita diputar belitkan
itu lg menyedihkan...

penulisan bukan satu kesalahan
semua org bebas menulis..
asal kan tak mendedahkan siapa itu sudah elok

yg penting,
kita sentiasa bertanya kbr ttg insan itu dr keluarganya..
kesedihan dia, juga menjadi kesedihan kita..

tp bila dikata kita mentertawakan musibah yg menimpa dirinya..
itu mmg sudah di luar jangkaan
krn kita sndiri da merasai apa yg menimpa dirinya

tp, xpe...
kita dah pun maaf kan


sekali lagi,
penulisan bukan satu kesalahan selagi ia x mencabul sesiapa
:)
menulis, mematangkan kita...
jd la insan yg matang dgn pengalaman yg kita perolehi
dlm seharian hidup kita

terima kasih pd yg menyokong
Allah lebih mengetahui setiap pelusuk hati hamba-Nya



3 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

laaaaaaa ... buat side bizz pun salah ker .. berblog pun salah ... ada jer manusia tak puas hatie ker .. hrmmmm .... yg penting think positive ;-)

Ann said...

xslh pun kita menulis utk meluahkan disamping bg kesedaran pd yg membaca...kalau niat kita disalahertikan dan tak diambil ruang utk membetulkan keadaan, bkn kita yg slh...yg penting hepikan diri je k...

yaya said...

hmm....itula..manusia ni mcm2 sifatnya..Allah da jadikan setiap org tu berbeza2..ada yg baik..ada yg tidak..semuanya ujian..mcm kes kita ni, xpela..mgkin dia x fhm kot dgn pendekatan yg kita guna..kita sbr je sbb kita tahu apa yg kita buat..kita nk merapatkan hubungan bukan nk menjarakkan..Allah Maha Mengetahui..Insya'Allah,satu hr nti Dia akan buktikan :D bersabar je..

p/s thanks pd yg memahami :D kita teruskan menulis sbb kita bebas berkata apa sj :)