CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, July 13, 2009

Album Gambar Melaka & Johor



akhirnya, dapat jugak upload pix trip ke Melaka & Johor baru2 ni.. punya la lama nak dapat kn masa utk bersenang lenang ngadap latop ni.. pape pun.. jom la explore sesama trip kita org yg julung2 kali nya ni semenjak kawen hehehe...


dari rompin n muadzam trus rempit ke melaka


majlis kt dewan hang tuah.. smpai jek trus makan sbb da kul 3 lbh


kami serba kuning semuanya... pix ni dua2 jelas bam bam hehe


tengok la, bkn kami je yellow tau.. yg lain pon sama.. baju kurung tu baju dlm hantaran hehe skrg pakai mmg sendat kawww.....


dr dewan trus ke umah che wan kat mana eh.. umbai kot.. lawoo umah dia, haaa tgk la.. umah pon kuning...


ni la pendekar yg dtg hr tu hehe.. 4 bersaudara... yg lain TAKEN kecuali Israr hehehe :P


dr melaka kami rempit ke batu pahat... smpai da mlm.. lps mkn kt umah pirate trus redah bndar batu pahat carik hotel.. sejam pusing... hotel penuh.. akhirnya kami x larat daa... terus cek in kt NOVO PARK HOTEL.. jam da pukul 12 mlm lbh daaa.... janji ada tmpt tido... zzzz.... zzzzz.... zzzzzz


harga RM93 utk 1 mlm.. walopon full.. jnji ada tmpt nk lelap hehehe bilik besar, ok laa... sblm cek out... sepah2 kan bilik bg dorg keje byk sket di hari minggu hehehhehe......


trip kali ni kita je yg byk amek pix... model utama, hubby... ni masa cek out.. tu tgn da naik2 tu sbb kita org punya bilik tadek TANDA ARAH KIBLAT, puas call receptionist nk tnya kiblat... xde sape angkat... so, pelagi... hubby pon buat la sedikit komplen.. yg ikhlas dr hati.... awek cina gebu tu asek ckp sorry sir.. sorry sir....


sblm gerak dr batu pahat.. cuaca da gelap, angin kuat kaww...
habis roboh rambut model kuu... hehehe


memandangkan xde sape nk amek pix kita, kita amek la sendiri hehehe


dr batu pahat rempit ke kg halaman babah kita... smpai jek ayer hitam, kita trus ziarah pusara atok, nenek n pok de... dr kubur terus masuk kg kota dalam... ni first time hubby smpai sini.. so bwk dia jenjalan tgk kg.. tu pix kami kt tapak umah arwah atok... umah da xde daa.... tinggal tapak je tp, alhamdulillah laa.. kwsn umah bersih...


sebelah tu umah lama cik yah... pon bersih jugak.. ada indon yg duduk rupanya.. dorg la yg jaga kwsn ni semua... dr sini terus singgah umah cik yah kt depan sket... pastu dr umah cik yah terus ke umah pak ngah....


nila pak ngah yg kelaka tu.... da berusia da dia.. tp bdn nmpak sihat... semoga pak ngah panjang umur... tu dia tgh cakap dgn mamet.. hehehe... masa dtg ni, pak ngah je yg ada.. yg lain anta wawan ke politek JB


dr umah pak ngah terus ke umah mak wok.... kt umah mak wok lama juga... makan durian kg hehe... mak wok pon sehat... semua sehat.. abg jojo pn ada... lps gerak dr umah mak wok.. bwk hubby tgk2 pasu kt ayer hitam.. rupanya, dia suka hehehehe.... dia sebok pilih pasu... kita ikut je blkg dia.. dpt la sebiji pasu utk hadiah kat papa balik kuantan nanti.....


dr ayer hitam kami rempit lagi ke simpang renggam... tujuan nya mmg nak terus ke JB tp, singgah jumpa kawan hubby.... kawan lama dia masa kt MPKB


alang2 da smpai simpang rengam, kami singgah kat tmpat jual kerepek yg femes ni... pun, hubby jugak yg excited membeli... tgk la tuu... penuh bakul dia isi dgn kerepek.. memandangkan asek kita je yg amek pix dia.. pix ni kita kecik kn... hehehehe...


dr simpang renggam terus menerus merempit menuju ke JB... hari ujan je dr ayer hitam... tp x mematah kan semangat hubby utk duduk kt tepi tambak johor tgk singapore hehehe smpai2 je JB terus kita bwk hubby ke sini.. tp sbb hari ujan... so, kabus tebal... ala2 genting gitu singapore hehehehehe... tp hubby puas ht sbb akhirnya hajat nk ke JB tercapai juga... hajat dia dr kecik lg.. rupanya isteri dia yg bawak hr tu

\(^_^)/


pastu kami terus ke Danga Bay... pun slh satu tmpt yg hubby nk sgt pegi
dpt amek pix dr blkg pon jadi laaaaa........


hehehe.... ni aksi candid je....


hubby yg happy dpt jejak kaki kt sini...
isteri nya yg gebu2 seronok sbb dpt bwk hubby ke sini


hari da makin gelap... so amek pix je laaa....


hubby suka tgk kapal.. masa ni tgh cakap dgn babah...
bincang jalan mana nak amek balik nti hehehe


dan..... kami pulang ke kuantan dgn hujan yg mencurah2 sepanjang perjalanan....
smpai kt muadzam baru la x ujan...


satu trip yg sgt best sbb dpt berjalan2 tanpa di rancang pun... semuanya on the spot... kereta pon myk sgt save... tenkiu Mr Lantis hehehe.... utk hubby... nti kita ke singapore pulak ok... i bawak u jumpa dgn saudara mara yg kat sana pulak... jgn lupa wt pasport ok!! hehehehehe



8 comments:

anjut said...

wah??sakan berjalan naa???hahaha!owh, masa dtg aitam tu tgl pak ngah jer ke?cettt, mengada2 si wawan ni, nak daftar pun panggil satu reban.

bila la agaknya baby tu nak muncul??mcm lama dah dia nyorok tu!

Yaya said...

hehehe...alba x pnah smpai ayer hitam n jb tu yg bwk dia tu...baby da 30 minggu..sbr..da x lama daaa hehehe

lynadabesh said...

oooo..bestnyerr jalan2 ekkk

Yaya said...

hehehe..jalan2 cari makan...

(^.^) Enn & Azz (^.^) said...

CT,kat danga bay tu kalau jalan malam lagi best tau...orang pun ramai..masa ct dtg tu x de org sgt kan??kat situ tgh renovet nak buat fly over.ct dtg lg lps ni mesti dah berubah...bila2 dtgla lg...

puan punyer said...

K.long mmg en albar kelihatannya semakin bam bam... standard lerr tu.. en Nuar poon sama jek..br org tau dh berbini weee

Yaya said...

hahahahahahhahaha...bes ayat las tu...jgn tatau...kalo bwk keta mcm teruna je dia punya gaya huhuhuhu

umi_kalsom said...

bestnye jalan2 cari makan..
len kali naak ikutlah..
hahaha