CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, July 31, 2009

kucing dalam hidup kami.....




Nama : GEMOK
Umur : lbh krg 2 thn lbh
Jantina : Betina
Asal : tak tahu dtg dr mana
Hobi : Tangkap cicak n makan cicak (yek!!)
Status : Ibu beranak 7 kot
Buah kegemaran : Durian

Sejarah GEMOK :
aku jumpa GEMOK masa dia kecik - besar tapak tgn.. dia terjatuh dlm lubang tunggul kayu... menjerit2 satu hari.. ingat kucing sape la... da ptg bru RESCUE si GEMOK ni.. masa memula bela GEMOK dia asek nyuruk bwh fridge je, apsal tah.. tp lelama bila da besar da x muat dia dok tepi fridge je hehehe knp GEMOK??? hmm... QARMILA kata nama tu smpena aku.. hmm... aku GEMOK kot masa tu hehehe... so nama dia pn GEMOK laa n GEMOK ni la yg gigit n cakar QARMILA hr tu hehehehe.... xtau la bp lama lg GEMOK akan bersama kami





Nama : MIKI
Umur : Oktober ni genap setahun
Jantina : Jantan Perasan
Asal : anak pd GEMOK
Bidan masa bersalin : AKU & QARMILA kekeke
Hobi : Tangkap cicak n makan cicak (yek!!) sama mcm mak dia
Status : masih bujang~x pndai mengorat kata mama :P
Buah kegemaran : Jagung rasanya...x ingt pulak

SEJARAH MIKI :
ni kucing kesayangan QARMILA... dikendong kehulu kehilir... MIKI itu... MIKI ini... semua nya cute je bila MIKI buat... OBSES dgn MIKI si QARMILA ni hehehe... tp MIKI ni mmg SWEET.. lahir masa hari raya thn lepas... da terus menjadi kucing kesayangan keluarga... suami ku pn suka MIKI.. kalau balik kg mmg cari MIKI.. tp MIKI da besar, pd aku, da x bes pon main dgn MIKI sbb dia da x manja n suka bergurau mcm dulu... hehehe pape pun, semoga MIKI terus mengiburkan kami sekeluarga GO MIKI GO!!!


Nama : PIRATE
Umur : lbh kurang MIKI
Jantina : Jantan Kesepian
Asal : anak pd TOPENG
(mtk maaf TOPENG x dpt di siarkan atas sbb2 tertentu hehe)
Hobi : melarikan diri.. x suka bergaul.. suka bersendirian layan perasaan
Status : bujang trang tang tang

SEJARAH PIRATE :
PIRATE ni plg susah nk pegang... kalau berhajat nk tgk dia pn rasanya susah... dia ni mcm menyewa je kt umah ni... kdg2 je nmpk... tp dlm liar2 dia tu, dia ni sama2 disayangi mcm MIKI.. mgkin sbb dia lbh krg MIKI... lupa lak... nape nama dia PIRATE? hehehe sbb tgk la muka dia tu.. mmg mcm PIRATE... suka terhendap2 kalo masuk umah.. mcm pencuri pn ada... kalau bernasib baik, dpt la tangkap dia... tp bdn dia keras semacam... so, nk bwk manja2 mmg x sesuai laa... sng citer kalo nmpk dia, x pyh la panggil2... xde pekdahnya.. mmg dia wt dek je


Nama : LOGA (nama sempena LOGANATHAN kumpulan ALLEYCAT tu)
sng citer sbb dia hitam hehehe
Umur : bru beberapa bulan
Asal : anak GEMOK yg keberapa tah
Hobi : Berlari2 anak... kdg2 lari laju2.. lompat sana sini...
tido atas console table mama
Status : Kanak2 RIBENA lagi hehe

SEJARAH LOGA :
LOGA ni aku suka jugak... sbb dia ni mcm pelik sket... lg pun dia kurus kelenking je hehehe.. kdg2 tgk mcm ORANG MINYAK pn ada huhuhu... tp dia ni NAKAL sgt.... bru td QARMILA sms bgtau mama da selamat buang dia... isk.. sedih btl la... sian LOGA.... x smpat jmpa dia balik nti... pape pn, tinggal gambar ni je utk kenang kenangan..... ni je gmbar yg aku smpat amek balik baru ni... utk LOGA... hidup bebaik kt tempat org okey... jmpa lg nti :(

p/s pastu rupanya, TOPENG pon kena buang juga... TOPENG 1 family mama buang huhuuhuu.... skrg kucing kt umah da makin kurang... bukan sj2 nk buang, tp sbb msg2 buat perangai buang air besar sana sini hehehe... mama babah pon x thn... ajar mcm mna pun mereka tu haiwan... nak x nk, dlm syg tu terpaksa la juga buang... babah slalu kata, buat baik dgn binatang..lbh2 lg yg tinggal dgn kita... siapa tahu, bila kita bg dia makan, dia pon mendoakan supaya kita dimurahkan lagi rezeki...... pape pun, utk TOPENG sefamily, jaga la diri baik2 kat tmpt baru... utk LOGA... walaupun sedih bila dpt tau kena buang, hrp2 LOGA blh survive smpai la tua.... jgn nakal2... hmm.... sbnr nya, bergenang air mata masa tulis entry ni sbb kita org semua syg kn kucing... dr dulu lg..................




Thursday, July 30, 2009

Get Well Soon Sis!!!!



kesian kt adik ku yg baik hati ni... nk slmt kn GEMOK, sudahnya mcm ni jd nya... smpai demam dia... tu pn nasib bek da di bwk ke klinik n inject... semoga cepat sembuh... sorry la kak long x dpt nk balik tgk awk yg cedera tu :)

khas utk GEMOK ~ nanti kau!!

QARMILA dan GEMOK

Tuesday, July 28, 2009

UPDATE!!! NEW RIBBONS!!!



ALHAMDULILLAH..... selamat da meng UPDATE blog2 ku... jom tgk ribbon yg cantik2.. pakai kt shawl lg cantik hehehe.....


http://magicshawl.blogspot.com

http://magicribbons.blogspot.com

Monday, July 27, 2009

aku, jorex, jln kancil, dan ribbons........


alhamdulillah.... misi RESTOCK ribbons telah pon berjaya dgn penuh hebatnya walopon jauh di sudut hati x puas pon sbnr nya sbb smpai kedai da lewat.... ada la lg 30 minit b4 kedai closed huk3... da cuba sedaya upaya smpai dgn cepatnya... tp, xpela.. jnji dpt rembat 100 meter ribbons utk customers ku yg tersayang.... misi hari ni bermula pd pukul 3pm dr kuantan... dgn skill memandu yg hebat...encik alba memecut dgn penuh selamatnya ke destinasi... tepat pukul 5pm da jejak bandaraya kole lompor... tp dek krn jem org balik keje... smpai kedai kol 5.30pm... tp xpe, jnji dpt RESTOCK... plan nk ke plaza GM lps mendapatkan ribbons tergendala dek krn Mr GPS yg tah apa2 guide jalan... rasanya da bg koordinat yg betol da.... tp jauh melencong kita org pg.... sudahnya... kita org trus ke kg baru... mkn mlm kt kedai feveret ku sejak dulu lg :D

dr kg baru, kita org terus gerak ke kuantan semula... singgah kt genting sempah... mcm biasa la... check point kita org utk solat jamak n en alba sempat lg mandi manda... sbb dia suka air kt genting sempah yg seram2 sejuk tu hehehe..... aku x mandi la.. leceh nk mandi dgn perot yg besor ni... so lps solat... mcm biasa jugak, tapau buah berangan madu~~feveret kami berdua... lupa lak... perjalanan balik ni sepenuhnya di pandu oleh ibu mengandung.... suami tersayang tidur kepenatan... siap amek port seat blkg lg... sabo jela hehehehe.....

smpai bukit sekilau kul 12.30am~~mandi manda... cek email... eh ada customer order shawl laaa... hehehe alhamdulillah... rezeki baby lg... balas email... cek blog... update entry ni.... so lps publish post ni... mau tido... esok smbung keje... amek pix ribbons n cont menjahit shawl.... pos order customers... dan bermacam2 lagi keje yg nk kena buat....

ok la.. selamat malam semua :D


Sunday, July 26, 2009

Photography Session ~ Special Edition




muka 31 minggu hehe -
pakai shawl ribbon feveret ku :D


dgn gixxer Mr Ghost


Mr GhostRider



Mr Ghost ~ I like this!!



Mr Ghost dgn wife, 2nd, n 3rd wife


warming up session



4 uf us



CREDITS to Angah Azim




Wednesday, July 22, 2009

Sekali lagi aku di uji.... Ya Allah.......



dalam kepenatan menyiapkan tempahan shawl ribbon dan tempahan2 lain... tiba2 aku diuji lagi... Ya Allah... kali ni agak mengejutkan sebab aku memang x sangka.... rasa macam nak kejut suami, nk cerita apa yg berlaku, tp kesian pulak sbb dia da lena sangat... lagi pun skrg da pukul 2.03am... mmg waktu org tido pun... cuma aku je yg x tido.. sbb da dua bln rutin harian aku mcm ni... cuma hr ni aku penat sgt.. kaki pn asek cramp je.. perut pn mcm x brapa selesa... jadi, urusan menjahit shawl ribbon mmg aku x buat pn hr ni... esok je la... hmm... yg aku tau, aku nk amek wudhu' nk solat.. nk ngaji jap.. nk mohon ALLAH tenang kn aku n bg jalan terbaik utk selesaikan mslh ni........


Monday, July 20, 2009

SAPE SUKA RIBBON@RIBEN hehehehe




jom tengok blog terbaru kita... kalau suka boley order... kalau rasa nk share dgn kengkawan blh la bg link blog kita ni kat dorg okey!! selamat shopping hehehehe


KLIK SINI !!




ni antara riben yang da selamat n sempat kita upload dlm blog.. ada byk lagi tp x sempat laaa.... penat hehehe... esok kita upload lagi okey... :)



yang ni yang x sempat nak upload lagi... satu2 ye..kalo da tersuka tu bg tau la hehehehehehe.....


Thursday, July 16, 2009

Wednesday, July 15, 2009

Akhirnya........





hehehhee.... akhirnya, DOA ku di makbulkan juga... dapat da beli playpen FIRST CARE... ALHAMDULILLAH... yg penting playpen ni sng nk di angkut balik ke jerantut nanti hehehe... pastu blh tahan dr newborn smpai la umo 4-5 thn.... lagi... ada 'big side organizer' sng nk simpan brg2 baby... ada roda 2 bijik... pastu mcm biasa laa.. ada 2 level... yg bes, ada 'handy changing station' hehehe sng nk nyalin CD (waaaa..... CD okey!!!!) sok2... :P dan extra bes.. ada '3 padded toys' yg tergayut berpusing tu.. pasang bateri tekan button.. pusing2... ada lagu2.. ada juga lampu disko utk baby gumbira nanti hehehehehehe.... bag dia pon cntik.. mcm nk pegi men GOLF je hehehe.. pape pon semoga baby selamat lahir n happy sebab mummy daddy dia da sediakan playpen yg bes ni :D


Monday, July 13, 2009

Pesanan buat suami ku...





hehehe... SPECIAL REQUEST dari seorang isteri yang takut PLAYPEN idaman habis di pasaran sebab masa pergi kemarin tinggal satu jek huhuhu... hopefully sempat la nk beli.... AMIN


Album Gambar Melaka & Johor



akhirnya, dapat jugak upload pix trip ke Melaka & Johor baru2 ni.. punya la lama nak dapat kn masa utk bersenang lenang ngadap latop ni.. pape pun.. jom la explore sesama trip kita org yg julung2 kali nya ni semenjak kawen hehehe...


dari rompin n muadzam trus rempit ke melaka


majlis kt dewan hang tuah.. smpai jek trus makan sbb da kul 3 lbh


kami serba kuning semuanya... pix ni dua2 jelas bam bam hehe


tengok la, bkn kami je yellow tau.. yg lain pon sama.. baju kurung tu baju dlm hantaran hehe skrg pakai mmg sendat kawww.....


dr dewan trus ke umah che wan kat mana eh.. umbai kot.. lawoo umah dia, haaa tgk la.. umah pon kuning...


ni la pendekar yg dtg hr tu hehe.. 4 bersaudara... yg lain TAKEN kecuali Israr hehehe :P


dr melaka kami rempit ke batu pahat... smpai da mlm.. lps mkn kt umah pirate trus redah bndar batu pahat carik hotel.. sejam pusing... hotel penuh.. akhirnya kami x larat daa... terus cek in kt NOVO PARK HOTEL.. jam da pukul 12 mlm lbh daaa.... janji ada tmpt tido... zzzz.... zzzzz.... zzzzzz


harga RM93 utk 1 mlm.. walopon full.. jnji ada tmpt nk lelap hehehe bilik besar, ok laa... sblm cek out... sepah2 kan bilik bg dorg keje byk sket di hari minggu hehehhehe......


trip kali ni kita je yg byk amek pix... model utama, hubby... ni masa cek out.. tu tgn da naik2 tu sbb kita org punya bilik tadek TANDA ARAH KIBLAT, puas call receptionist nk tnya kiblat... xde sape angkat... so, pelagi... hubby pon buat la sedikit komplen.. yg ikhlas dr hati.... awek cina gebu tu asek ckp sorry sir.. sorry sir....


sblm gerak dr batu pahat.. cuaca da gelap, angin kuat kaww...
habis roboh rambut model kuu... hehehe


memandangkan xde sape nk amek pix kita, kita amek la sendiri hehehe


dr batu pahat rempit ke kg halaman babah kita... smpai jek ayer hitam, kita trus ziarah pusara atok, nenek n pok de... dr kubur terus masuk kg kota dalam... ni first time hubby smpai sini.. so bwk dia jenjalan tgk kg.. tu pix kami kt tapak umah arwah atok... umah da xde daa.... tinggal tapak je tp, alhamdulillah laa.. kwsn umah bersih...


sebelah tu umah lama cik yah... pon bersih jugak.. ada indon yg duduk rupanya.. dorg la yg jaga kwsn ni semua... dr sini terus singgah umah cik yah kt depan sket... pastu dr umah cik yah terus ke umah pak ngah....


nila pak ngah yg kelaka tu.... da berusia da dia.. tp bdn nmpak sihat... semoga pak ngah panjang umur... tu dia tgh cakap dgn mamet.. hehehe... masa dtg ni, pak ngah je yg ada.. yg lain anta wawan ke politek JB


dr umah pak ngah terus ke umah mak wok.... kt umah mak wok lama juga... makan durian kg hehe... mak wok pon sehat... semua sehat.. abg jojo pn ada... lps gerak dr umah mak wok.. bwk hubby tgk2 pasu kt ayer hitam.. rupanya, dia suka hehehehe.... dia sebok pilih pasu... kita ikut je blkg dia.. dpt la sebiji pasu utk hadiah kat papa balik kuantan nanti.....


dr ayer hitam kami rempit lagi ke simpang renggam... tujuan nya mmg nak terus ke JB tp, singgah jumpa kawan hubby.... kawan lama dia masa kt MPKB


alang2 da smpai simpang rengam, kami singgah kat tmpat jual kerepek yg femes ni... pun, hubby jugak yg excited membeli... tgk la tuu... penuh bakul dia isi dgn kerepek.. memandangkan asek kita je yg amek pix dia.. pix ni kita kecik kn... hehehehe...


dr simpang renggam terus menerus merempit menuju ke JB... hari ujan je dr ayer hitam... tp x mematah kan semangat hubby utk duduk kt tepi tambak johor tgk singapore hehehe smpai2 je JB terus kita bwk hubby ke sini.. tp sbb hari ujan... so, kabus tebal... ala2 genting gitu singapore hehehehehe... tp hubby puas ht sbb akhirnya hajat nk ke JB tercapai juga... hajat dia dr kecik lg.. rupanya isteri dia yg bawak hr tu

\(^_^)/


pastu kami terus ke Danga Bay... pun slh satu tmpt yg hubby nk sgt pegi
dpt amek pix dr blkg pon jadi laaaaa........


hehehe.... ni aksi candid je....


hubby yg happy dpt jejak kaki kt sini...
isteri nya yg gebu2 seronok sbb dpt bwk hubby ke sini


hari da makin gelap... so amek pix je laaa....


hubby suka tgk kapal.. masa ni tgh cakap dgn babah...
bincang jalan mana nak amek balik nti hehehe


dan..... kami pulang ke kuantan dgn hujan yg mencurah2 sepanjang perjalanan....
smpai kt muadzam baru la x ujan...


satu trip yg sgt best sbb dpt berjalan2 tanpa di rancang pun... semuanya on the spot... kereta pon myk sgt save... tenkiu Mr Lantis hehehe.... utk hubby... nti kita ke singapore pulak ok... i bawak u jumpa dgn saudara mara yg kat sana pulak... jgn lupa wt pasport ok!! hehehehehe